Espoolainen Satu Malinen reipastui huomattavasti raakaravinnon avulla. Raakalasagne vie kielen mennessään!

Satun raakalasagne

Noin kahden hengen annos

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
hieman suolaa ja sitruunamehua

Juustokastike
2 dl cashewpähkinöitä (voit halutessa liottaa 4 tuntia, ei välttämätöntä)
½ dl vettä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hapankaalia
suolaa
(1 rkl oluthiivahiutaleita)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marinara-kastike
2 isoa tomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia purkista tai jos haluat käyttää kuivattuja tomaatteja, niin liota niitä ensin hetken aikaa, että pehmenevät.
1 valkosipulin kynsi
2 taatelia kivet poistettuina
suolaa, soijakastiketta, mustapippuria
tuoreita yrttejä (basilika, oregano, korianteri)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pesto
2–3 rkl pinjansiemeniä
tuoretta korianteria, basilikaa
1 dl oliivi-­ tai rypsiöljyä

Kokeile myös: Ihana lime-avokadotorttu

  • Aloita siitä että leikkaat kesäkurpitsat juustohöylällä. Laita siivut siivilään ja ripottele joukkoon suolaa n. ½ tl. Puristele kurpitsasiivuja varovasti ja jätä ne ”itkettymään"vähintään puoleksi tunniksi. Kun siivuista on irronnut nestettä, voit talouspaperilla vielä puristella niitä varovasti. Sekoita joukkoon lopuksi sitruunamehua.
  • Valmista juustokastike sekoittamalla kaikki ainekset massaksi joko tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Monitoimikoneella sekoittaessa kastike saattaa jäädä reunoille ja hieman rakeiseksi. Kaavi massaa nuolijalla ja sekoita aina uudelleen, kunnes saat halutun lopputuloksen. Lisää tarvittaessa myös vettä. Massa saa olla kermaisen paksua.
  • Marinara-kastike onnistuu parhaiten sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Poista tomaateista siemenet ja vetinen sisus. Soseuta kaikki ainekset ja maistele välillä lisäten tarvittaessa suolaa tai soijaa.
  • Pesto kannattaa tehdä sauvasekoittimella. Mittaa kaikki ainekset korkeaan astiaan ja surauta pestoksi.
  • Ota pienehkö, max. 2 litran vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka. Laita pohjalle ensin juustohöylällä siivutettuja kesäkurpitsan siivuja. Laita heti
    seuraavaksi juustokastiketta, se levittyy paremmin suoraan kurpitsan päälle. Seuraavaksi pestoa ja viimeiseksi tomaattikastiketta. Sitten taas kesäkurpitsaa. Jatka näin niin pitkään kuin aineksia riittää. Anna lasagnen vetäytyä hetki jääkaapissa kelmulla peitettynä.
    Se vetistyy hieman säilytettäessä, mutta on seuraavana päivänä edelleen mainiota ruokaa vaikka helpoksi lounaaksi.

Raakasuklaat testissä: Yksi ylitse muiden

Sisältö jatkuu mainoksen alla