Kotona tehdyt maissiletut syntyvät vaivatta ja säilyvät pehmeinä pussissa.

12 kpl

1 ½ dl maissijauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl haaleaa vettä
ripaus suolaa

  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhot vähitellen veteen, johon on sekoitettu ripaus suolaa. Jauhomäärä on sopiva, kun taikina ei enää tartu käsiin. Lisää tarvittaessa jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan.
  • Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia.
  • Muodosta taikinasta tanko ja leikkaa se 12 yhtä suureen osaan. Kauli palat ohuiksi letuiksi (halkaisija noin 15 cm).
  • Harjaa ylimääräiset jauhot lettujen pinnasta ja paista kuumassa, kuivassa pannussa noin puoli minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes pinta alkaa kuplia.