Kuva: Tuomas Kolehmainen
Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tattari maistuu ihanasti tässä kalaruuassa, joka sopii niin arki- kuin pyhäpöytään.

4 annosta

500 g kuhafileitä
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 muna
1 tl soijakastiketta
1 dl rouhittuja tattarisuurimoita
2 rkl voita paistamiseen
sitruunalohkoja

  • Paloittele kuhafileet 10 cm:n pituisiksi paloiksi. Mausta molemmin puolin
    suolalla ja pippurilla.
  • Riko munan rakenne haarukalla syvällä lautasella. Sekoita soijakastike joukkoon. Mittaa suurimot toiselle lautaselle.
  • Pyörittele kalapalat ensin munassa ja sitten suurimoissa.
  • Kuumenna voi paistinpannussa. Paista kalapalat keskilämmöllä kullanruskeiksi, 2–3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa piparjuuri-smetanan, sitruunalohkojen ja riisin
    tai perunoiden kanssa.