
Kuva: Elvi Rista
Mehevää lohta pöytään – täsmäannoksena, niin ei tule ähky eikä hävikki.
6 hengelle
- 600 g lohifileetä pääpuolesta (500 g nahatonta)
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- ½ tl ruokosokeria
- 2 tl mustapippuria
Pinnalle
- 1 dl hienonnettua tilliä
- ½ dl silputtua oreganoa
- 1 tl mustapippuria myllystä
- Poista lohipalasta ruodot, nahka ja vatsarasva. Hiero suola, sokeri ja pippuri fileen molemmille puolille. Kääri filee tiiviisti tuorekelmuun ja nosta se jääkaappiin. Anna suolautua 6 tuntia.
- Pyyhi suola ja mausteet pois lohipalan pinnasta. Leikkaa pala ruotoviivan suuntaisesti pitkittäin neljäksi tangoksi. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu erittäin kuumaksi, ja paista paloihin nopeasti väriä.
- Levitä silputut yrtit lautaselle ja kierittele kalapalat siinä. Kääri lohitangot yksitellen tiukasti tuorekelmuun. Siirrä ne jääkaappiin ja anna maustua vähintään tunnin ajan.
- Leikkaa palat ennen tarjoilua terävällä veitsellä muutaman sentin viipaleiksi ja viimeistele mustapippurilla.
Lue myös:
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Seuraa meitä Facebookissa