Kuva: Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Mehevää lohta pöytään – täsmäannoksena, niin ei tule ähky eikä hävikki.

6 hengelle

  • 600 g lohifileetä pääpuolesta (500 g nahatonta)
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • ½ tl ruokosokeria
  • 2 tl mustapippuria


Pinnalle

  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • ½ dl silputtua oreganoa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  1. Poista lohipalasta ruodot, nahka ja vatsarasva. Hiero suola, sokeri ja pippuri fileen molemmille puolille. Kääri filee tiiviisti tuorekelmuun ja nosta se jääkaappiin. Anna suolautua 6 tuntia.
  2. Pyyhi suola ja mausteet pois lohipalan pinnasta. Leikkaa pala ruotoviivan suuntaisesti pitkittäin neljäksi tangoksi. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu erittäin kuumaksi, ja paista paloihin nopeasti väriä.
  3. Levitä silputut yrtit lautaselle ja kierittele kalapalat siinä. Kääri lohitangot yksitellen tiukasti tuorekelmuun. Siirrä ne jääkaappiin ja anna maustua vähintään tunnin ajan.
  4. Leikkaa palat ennen tarjoilua terävällä veitsellä muutaman sentin viipaleiksi ja viimeistele mustapippurilla.

Lue myös:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla