Kuva: Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Mehevää lohta pöytään – täsmäannoksena, niin ei tule ähky eikä hävikki.

6 hengelle

600 g lohifileetä pääpuolesta (500 g nahatonta)
1 rkl karkeaa merisuolaa
½ tl ruokosokeria
2 tl mustapippuria

Pinnalle
1 dl hienonnettua tilliä
½ dl silputtua oreganoa
1 tl mustapippuria myllystä

  • Poista lohipalasta ruodot, nahka ja vatsarasva. Hiero suola, sokeri ja pippuri fileen molemmille puolille. Kääri filee tiiviisti tuorekelmuun ja nosta se jääkaappiin. Anna suolautua 6 tuntia.
  • Pyyhi suola ja mausteet pois lohipalan pinnasta. Leikkaa pala ruotoviivan suuntaisesti pitkittäin neljäksi tangoksi. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu erittäin
    kuumaksi, ja paista paloihin nopeasti väriä.
  • Levitä silputut yrtit lautaselle ja kierittele kalapalat siinä. Kääri lohitangot yksitellen tiukasti tuorekelmuun. Siirrä ne jääkaappiin ja anna maustua vähintään tunnin ajan.
  • Leikkaa palat ennen tarjoilua terävällä veitsellä muutaman sentin viipaleiksi ja viimeistele mustapippurilla.