Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Avokadon ja katkaravun liittoa ei voi vastustaa, varsinkaan tällaisessa cocktailissa.

4–6 annosta

400 g kuorittuja katkarapuja
2 avokadoa
2 rkl sitruunamehua
kerä lehtisalaattia
tilliä
½ sitruunaa lohkoina

Kastike
3/4 dl kuohukermaa
3/4 dl majoneesia
1 rkl tomaattipyrettä
½ rkl Worcestershire-kastiketta
½ tl rouhittua valkopippuria
½ tl suolaa

  • Valuta sulatetut katkaravut. ­Kuori, halkaise ja viipaloi avokadot. Purista avokadojen päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Huuhtele ja revi salaatti.
  • Valmista kastike. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon muut ainekset. Lisää kastikkeen joukkoon katkaravut.
  • Kokoa annokset. Asettele salaatti annosmaljojen pohjalle, päälle avokadot ja katkaravut. Koristele annokset tillillä ja sitruunalohkoilla.