Espoolainen Satu Malinen kohensi mielialaansa raakaruoalla. Kokeile Satun lime-avokadotorttua!

Lime-avokadotorttu

n. 10–12 henkilölle

Pohja
4 dl saksanpähkinöitä ja hasselpähkinöitä
5 taatelia kivet poistettuina ja liotettuina (tai tuoreita)
½ dl kookosöljyä sulatettuna
1 rkl hunajaa tai agavesiirappia
ripaus suolaa

Täyte
4 kpl
avokadoja
3 limen mehu
½ dl hunajaa tai agavesiirappia
½ dl kookosöljyä
1 rkl psylliumia
1 tl aitoa vaniljaa
ripaus suolaa

Lue myös:
Kookosmaidon ja avokadon rasva ihmetyttää – onko turvallista syödä?

  • Sekoita pohjan ainekset tiiviiksi taikinaksi monitoimikoneessa. Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm).
  • Valmista täyte: Paloittele avokadot tehosekoittimeen tai kulhoon, jossa soseutat ne sauvasekoittimella. Lisää limen mehu, hunaja, kookosöljy, psyllium, vanilja ja suola. Soseuta niin pitkään, että tuloksena on kermamainen seos. Tarkista makeus. Halutessa voit lisätä seokseen hieman kookoskermaa, joka pehmentää makua.
  • Levitä seos pohjan päälle ja koristele esim. kookoshiutaleilla, pähkinärouheella, tuoreilla marjoilla, suklaarouheella tai gojimarjoilla.
  • Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai pakastimessa 1½ tuntia. Herkuttele!
  • Kakku säilyy jääkaapissa hyvänä 2 päivää. Voit myös leikata sen palasiksi ja pakastaa annospaloina. Pakastimessa kakku säilyy hyvänä 2–3 kuukautta.

    Satu Malinen kertoo ET Terveys -lehden numerossa 5/2015, kuinka hänen olonsa koheni raakaruoalla.
    Lehti ilmestyy 17. kesäkuuta.

Raakasuklaat testissä: Yksi ylitse muiden