Kuva Elvi Rista
Kuva Elvi Rista

Viikunaleipä – mikä ihana nautinto, varsinkin kun sen päälle sipaisee vaikka kotimaista kirnuvoita.

2 leipää

5 dl kotikaljaa
50 g palahiivaa
3 dl ruisjauhoja
½ dl siirappia
1 ½ tl suolaa
200 g pehmeitä viikunoita
1 dl mantelirouhetta
noin 4 dl vehnäjauhoja
50 g voita

Lisäksi
½ dl mantelirouhetta
ruisjauhoja leipomiseen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Lämmitä kotikalja kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää ruisjauhot, siirappi ja suola. Paloittele viikunat ja sekoita ne mantelirouheen kanssa taikinaan. Alusta joukkoon vehnäjauhot sekä sulatettu voi. Taikina saa jäädä löysäksi. Nostata taikinaa vedottomassa paikassa noin 1 tunti.
  • Kumoa taikina leivontapöydälle. Käytä apuna runsaasti ruisjauhoja. Vaivaa taikinaa, jaa se kahteen osaan ja muotoile niistä leivät. Ripottele pintaan mantelirouhetta ja nostata leipiä 30 minuuttia.
  • Paista kohonneita leipiä 10–15 minuuttia 225-asteisessa uunissa. Laske lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista noin 30 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla