Kuva: Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Tästä ei rosollin hinta halpene: kuuden hengen rosollit saat kolmella eurolla.

6 hengelle

4–6 punajuurta
3 porkkanaa
2 perunaa
1 punasipuli
1 omena

Liemi
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
2 laakerinlehteä
tähtianis

  • Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori lämpiminä, jäähdytä ja kuutioi.
  • Kypsytä perunat ja porkkanat toisessa kattilassa. Kuori ja kuutioi jäähtyneinä. Silppua sipuli ja omena.
  • Mittaa liemiaineet kattilaan. Hauduta kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä liemi.
  • Sekoita rosolliainekset ja lisää joukkoon liemi. Anna maustua viileässä muutama tunti ennen tarjoilua. Valuta etikkaliemi pois ja kumoa rosolli tarjoiluvadille.

    VINKKI! Kokeile kastikkeena turkkilaista jogurttia.