Nämä Pohjois-Suomen ohrarieskat valmistuvat helposti ja nopeasti.

  • ½ l perunasoseainesta (pakaste, esim. Oolannin)
  • ½ l piimää
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • noin 1 kg ohrajauhoja
  • 1 tl soodaa

Sekoita kulhossa puolisulanut perunasoseaines ja jääkaappikylmä piimä. Lisää suola ja vehnäjauhot sekä ohrajauhot, joihin sooda on kunnolla sekoitettu.

Sekoita taikina hyvin ja muotoile jauhotetulla alustalla isoja tai pieniä rieskoja. Voit kuvioida rieskojen pinnat haarukalla tai tehdä niihin ristikon veitsellä.

Paista rieskat 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniisti väriä.

Mureat ohrarieskat (Pohjois-Suomi)

Lainaus: Anonyymi 21.03.2012 23:47 Ruoka-palstalla on sama idea kuin Runoissakin. Jos kommentoi esimerkiksi reseptiä, kommentti otsikoineen heittyy tähän osioon. Ehkä toimituksella olisi jotain korjaamisen varaa tällaisessa systeemissä, kun vain joku erillinen kommentointilause avaa heti uuden keskustelun? Ehkä myös hän, joka huomaa näin yht´äkkiä avanneensa ihan uuden keskustelun - niin, ehkä hän voisi perään kopioida tänne sen asian, jota aloituskommentti koski?
Lue kommentti