
Inkivääri sopii mainiosti omenamarmeladin mausteeksi. Kokeile halutessasi myös vaniljaa.
1 kg omenoita
1 sitruuna
parin sentin pala tuoretta inkivääriä
2 dl hillosokeria
- Pese, kuori, lohko ja kuutioi omenat.
- Pese sitruuna hyvin juuresharjalla. Raasta kuori ja lohko hedelmäliha.
- Laita omenakuutiot, sitruunan kuoren raaste, hedelmäliha sekä silputtu inkivääri kattilaan. Hauduta kunnes omenat pehmenevät.
- Soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää hillosokeri ja kuumenna. Kuori pintaan muodostuva vaahto pois.
- Tölkitä puhtaisiin lasipurkkeihin.
Vinkki: voit kiehauttaa ainesten mukana vaniljatangon, jos haluat vaihtelua hillon makuun.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa