Kuva Piia Arnoud
Kuva Piia Arnoud

Tarjoa palsternakkamuusi ja appelsiinimarinoidut linssit lampaan kanssa pääsiäispöydässä – ja täydellinen menu on valmis.

Palsternakkamuusi

4 annosta

600 g palsternakkaa
400 g jauhoista perunaa
vettä
1 ½ dl turkkilaista jogurttia
1 ½ tl suolaa
1 rkl hunajaa
½ dl oliiviöljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Kuori ja lohko palsternakat ja perunat. Keitä kattilassa vesi ja laita juureskuutiot kypsymään.
  • Kun juurekset ovat kypsiä, ota talteen muutama desi keitinvettä. Lisää vesi, jogurtti, suola, hunaja ja öljy juuresten joukkoon. Soseuta sähkövatkaimella muusi tasaiseksi.
  • Tarjoa vaikka lampaan lisukkeena.

Katso yli 20 pääsiäisen reseptiä tästä.

Appelsiinimarinoidut linssit

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 annosta

2 dl vihreitä linssejä
vettä
1 tl suolaa
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
½ dl oliiviöljyä
½ rkl valkoviinietikkaa
1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa

  • Huuhtele ja keitä linssejä 20 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi ja nosta kattila liedelle. Anna loppuveden höyrystyä pois.
  • Pese ja raasta appelsiinista kuori. Halkaise ja purista hedelmästä mehu. Lisää öljy, appelsiinimehu, etikka, kuoriraaste, kardemumma ja suola linssien joukkoon. Sekoita ja anna makujen vetäytyä viileässä muutaman tunnin ajan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla