Kuva Piia Arnoud
Kuva Piia Arnoud

Tarjoa palsternakkamuusi ja appelsiinimarinoidut linssit lampaan kanssa pääsiäispöydässä – ja täydellinen menu on valmis.

Palsternakkamuusi

4 annosta

600 g palsternakkaa
400 g jauhoista perunaa
vettä
1 ½ dl turkkilaista jogurttia
1 ½ tl suolaa
1 rkl hunajaa
½ dl oliiviöljyä

  • Kuori ja lohko palsternakat ja perunat. Keitä kattilassa vesi ja laita juureskuutiot kypsymään.
  • Kun juurekset ovat kypsiä, ota talteen muutama desi keitinvettä. Lisää vesi, jogurtti, suola, hunaja ja öljy juuresten joukkoon. Soseuta sähkövatkaimella muusi tasaiseksi.
  • Tarjoa vaikka lampaan lisukkeena.

Katso yli 20 pääsiäisen reseptiä tästä.

Appelsiinimarinoidut linssit

4 annosta

2 dl vihreitä linssejä
vettä
1 tl suolaa
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
½ dl oliiviöljyä
½ rkl valkoviinietikkaa
1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa

  • Huuhtele ja keitä linssejä 20 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi ja nosta kattila liedelle. Anna loppuveden höyrystyä pois.
  • Pese ja raasta appelsiinista kuori. Halkaise ja purista hedelmästä mehu. Lisää öljy, appelsiinimehu, etikka, kuoriraaste, kardemumma ja suola linssien joukkoon. Sekoita ja anna makujen vetäytyä viileässä muutaman tunnin ajan.