Lämpimät voileivät on klassikkoruoka, jonka retroarvo sen kun nousee. Mitä muuta lauantai-iltaan tarvitset? Tässä lukijamme Tuijan herkullinen ohje!

Tuijan lämpimät voileivät

4 annosta

 

4 paahtoleipä- tai maalaisleipäpalaa

Täyte

3 rkl punaista pestoa, ketsuppia tai tomaattikastiketta

4 viipaletta savu- tai Schwarzwaldin kinkkua

2 tomaattia

1 sipuli

rouhittua mustapippuria

Kuorrute

1 muna

1 ps (150 g) mozzarellaraastetta

Valmista näin

1. Paahda leivät paahtimessa tai käytä nopeasti uunissa, jotta leivistä tulee rapeampia.

2. Voitele pinnat pestolla tai tomaattikastikkeella.

3. Lado täytteeksi kinkkua ja tomaatti- ja sipuliviipaleita.

4. Rouhi pintaan mustapippuria.

5. Sekoita juustoraasteeseen muna ja lusikoi kuorrutetta leipien päälle.

6. Paahda leipiä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes kuorrute on sulanut ja pinta saanut väriä.

Lukijan keittiöstä:

”Lämpimät voileivät syntyvät lapsenlapsille välipalaksi tai yllätysvieraille tarjottavaksi.

Täytteeseen voi upottaa melkein mitä vaan – lihaa, kalaa tai kasviksia. Meheväksi leivät tekee juustogratiini.”

Tuija Sorsa, kerava