Lämpimät voileivät on klassikkoruoka, jonka retroarvo sen kun nousee. Mitä muuta lauantai-iltaan tarvitset? Tässä lukijamme Tuijan herkullinen ohje!
Tuijan lämpimät voileivät
4 annosta
4 paahtoleipä- tai maalaisleipäpalaa
Täyte
3 rkl punaista pestoa, ketsuppia tai tomaattikastiketta
4 viipaletta savu- tai Schwarzwaldin kinkkua
2 tomaattia
1 sipuli
rouhittua mustapippuria
Kuorrute
1 muna
1 ps (150 g) mozzarellaraastetta
Valmista näin
1. Paahda leivät paahtimessa tai käytä nopeasti uunissa, jotta leivistä tulee rapeampia.
2. Voitele pinnat pestolla tai tomaattikastikkeella.
3. Lado täytteeksi kinkkua ja tomaatti- ja sipuliviipaleita.
4. Rouhi pintaan mustapippuria.
5. Sekoita juustoraasteeseen muna ja lusikoi kuorrutetta leipien päälle.
6. Paahda leipiä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes kuorrute on sulanut ja pinta saanut väriä.
Lukijan keittiöstä:
”Lämpimät voileivät syntyvät lapsenlapsille välipalaksi tai yllätysvieraille tarjottavaksi.
Täytteeseen voi upottaa melkein mitä vaan – lihaa, kalaa tai kasviksia. Meheväksi leivät tekee juustogratiini.”
Tuija Sorsa, kerava