Kokeile perinteisen voileipäkakun sijaan riisipohjaista, juhlavaa kalakakkua.

800 g lohen tai kirjolohen fileetä
merisuolaa
ripaus sokeria
4 dl jasmiiniriisiä
9 dl vettä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 tl suolaa
1 pestyn limetin mehu
1–2 ruukkua ruohosipulia

Koristeeksi
herneenversoja
limettiä

  • Graavaa kala. Nypi fileistä selkäruodot ja ripottele pintaan merisuolaa ja ripaus sokeria.
  • Anna kalan suolautua viileässä 6–8 tuntia.
  • Kuumenna kattilassa kookosmaito ja vesi. Lisää riisi ja suola. Keitä hieman puuromaiseksi ja anna jäähtyä.
  • Pyyhi kalasta suola ja leikkaa fileestä nahka.
  • Hienonna kala tartarmaiseksi hakkeeksi. Pirskottele kalamassan päälle limetin mehua.
  • Hienonna ruohosipuli.
  • Painele kakkuvuokaan, pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen tiiviisti kerros riisiä, ruohosipulihaketta ja kalaa. Jatka kerroksittain.
  • Anna ”kakun” vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.
  • Kumoa tarjolle ja koristele herneenversoilla ja limetillä.