
Kokeile perinteisen voileipäkakun sijaan riisipohjaista, juhlavaa kalakakkua.
800 g lohen tai kirjolohen fileetä
merisuolaa
ripaus sokeria
4 dl jasmiiniriisiä
9 dl vettä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 tl suolaa
1 pestyn limetin mehu
1–2 ruukkua ruohosipulia
Koristeeksi
herneenversoja
limettiä
- Graavaa kala. Nypi fileistä selkäruodot ja ripottele pintaan merisuolaa ja ripaus sokeria.
- Anna kalan suolautua viileässä 6–8 tuntia.
- Kuumenna kattilassa kookosmaito ja vesi. Lisää riisi ja suola. Keitä hieman puuromaiseksi ja anna jäähtyä.
- Pyyhi kalasta suola ja leikkaa fileestä nahka.
- Hienonna kala tartarmaiseksi hakkeeksi. Pirskottele kalamassan päälle limetin mehua.
- Hienonna ruohosipuli.
- Painele kakkuvuokaan, pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen tiiviisti kerros riisiä, ruohosipulihaketta ja kalaa. Jatka kerroksittain.
- Anna ”kakun” vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.
- Kumoa tarjolle ja koristele herneenversoilla ja limetillä.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa