Tähän spelttivuokaan sopivat muutkin juurekset, kuten punajuuri tai lanttu.

4 annosta
Valmistusaika 55 min

500 g palsternakkaa
1 iso porkkana
5 dl kasvislientä
2 rkl öljyä
2 dl spelttihelmiä (esimerkiksi Birkkala tai SunSpelt)
1/2 sitruunan mehu
200 g laktoositonta ranskankermaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl timjamia
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 pussi (150 g) tuoretta pinaattia

  • Pese ja kuori palsternakka ja porkkana. Pilko ne reilunkokoisiksi suupaloiksi.
    Lämmitä kasvisliemi kiehuvaksi.
  • Kuumenna öljy pannussa ja paista juureskuutioita viitisen minuuttia. Lisää
    pannulle spelttisuurimot ja kuullota muutaman minuutin ajan. Purista joukkoon
    sitruunamehu ja mausta suolla, pippurilla ja timjamilla.
  • Kumoa paistos uunivuokaan. Halkaise tomaatit kahtia. Lisää vuokaan tomaatit
    ja tuore pinaatti. Sekoita joukkoon kuuma kasvisliemi ja ranskankerma.
  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia niin, että jyvät ovat
    maistaessa kypsiä ja pehmeitä. Jyviin saa jäädä hieman purutuntumaa.
  • Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa uunikalan tai lihapaistin lisukkeena.

    Viinkki! Spelttivuokaan sopivat muutkin juurekset, kuten punajuuri tai lanttu. Ruokaisuutta vuokaan saat lisäämällä siihen perunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla