Tähän spelttivuokaan sopivat muutkin juurekset, kuten punajuuri tai lanttu.

4 annosta
Valmistusaika 55 min

500 g palsternakkaa
1 iso porkkana
5 dl kasvislientä
2 rkl öljyä
2 dl spelttihelmiä (esimerkiksi Birkkala tai SunSpelt)
1/2 sitruunan mehu
200 g laktoositonta ranskankermaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl timjamia
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 pussi (150 g) tuoretta pinaattia

  • Pese ja kuori palsternakka ja porkkana. Pilko ne reilunkokoisiksi suupaloiksi.
    Lämmitä kasvisliemi kiehuvaksi.
  • Kuumenna öljy pannussa ja paista juureskuutioita viitisen minuuttia. Lisää
    pannulle spelttisuurimot ja kuullota muutaman minuutin ajan. Purista joukkoon
    sitruunamehu ja mausta suolla, pippurilla ja timjamilla.
  • Kumoa paistos uunivuokaan. Halkaise tomaatit kahtia. Lisää vuokaan tomaatit
    ja tuore pinaatti. Sekoita joukkoon kuuma kasvisliemi ja ranskankerma.
  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia niin, että jyvät ovat
    maistaessa kypsiä ja pehmeitä. Jyviin saa jäädä hieman purutuntumaa.
  • Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa uunikalan tai lihapaistin lisukkeena.

    Viinkki! Spelttivuokaan sopivat muutkin juurekset, kuten punajuuri tai lanttu. Ruokaisuutta vuokaan saat lisäämällä siihen perunaa.