Jos kaapissa on siirappia, pähkinöitä ja elistä kermaa, pääset jo pitkälle.

Noin 30 kpl

Pohja

100 g voita
½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kuohukermaa

Täyte

125 g erilaisia pähkinöitä
ja mantelia
75 g voita
½ dl kuohukermaa
½ dl sokeria
½ dl siirappia
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

1 granaattiomena

  • Sekoita sokeri pehmeään voihin. Lisää vehnäjauhot ja kerma. Painele taikina jauhotetuin sormin pieniin vuokiin (halkaisija 4 cm ja korkeus 1 cm). Käytä silikonivuokia, niistä leivokset irtoavat helposti. Anna pohjien jähmettyä kylmässä.
  •  Rouhi pähkinät karkeaksi. Pane täyteainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta pieneen kattilaan. Kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee.
  • ˜ Kuumenna uuni 200- asteiseksi. Paista leivospohjat miltei kypsiksi eli noin 10 minuuttia. Jaa pähkinätäyte pohjien päälle. Jatka kypsennystä leivosten koon mukaan vielä noin 5–10 minuuttia.
  • ˜ Koristele jäähtyneet leivokset granaattiomenan siemenillä ja nosta kahvipöytään.

VINKKI Nämä leivokset voi leipoa pari päivää ennen tarjoilua tai reilusti etukäteen ja pakastaa.