Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Pirteän punainen tomaattisalsa sopii hyvin tortilla-aterian kyytipojaksi. Oikeastaan se on pakollinen osa meksikolaista ruokaa!

4 dl

4 tomaattia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
2 vihreää, tuoretta jalapeno-chiliä
½ ruukkua tuoretta korianteria
1 limetin puristettu mehu
2 rkl vettä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria

  • Halkaise tomaatit. Kuori sipulit. Halkaise chilit ja poista siemenet ja valkoinen malto. Riivi korianterin lehdet. Ota varret talteen. Purista limetin mehu.
  • Hienonna tomaatit, sipulit, korianterinvarret ja chilit sekä limettimehu karkeaksi seokseksi sauvasekoittimella. Kaada joukkoon muutama ruokalusikallinen vettä, jotta saat tasaisen massan.
  • Kuumenna öljy pannussa ja kaada tahna öljyyn. Anna kiehua noin 5 minuuttia ja mausta suolalla, sokerilla ja tuoreilla korianterinlehdillä.

Tee itse tortillat!