Tämä paahtopaistipata lämmittää mukavasti kylmässä talvisäässä. Se myös valmistuu yllättävän kivuttomasti.

Ainekset

  • noin 1 kg naudan paahtopaistia
  • voita ja öljyäpaistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala lanttua
  • 1 purjo 1/2 l suppilovahveroita tai herkkusieniä
  • 3 pienehköä, eriväristä paprikaa
  • 5 rkl voita
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl ranskalaisia yrttejä -mausteseosta
  • 1/2 l lihalientä
  • 1/2 l punaviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • Viimeistelyyn 1/2 punaista paprikaa tuoretta timjamia

1. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi, ruskista öljy-voiseoksessa ja mausta pannulla suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin.
2. Viipaloi juurekset ja sienet, suikaloi paprikat. Paista kukin kasvis­ryhmä erikseen pannulla ja lisää emalipataan.
3. Kuumenna voi pannulla ja sekoita vehnäjauhot ja yrttiseos voin kanssa. Lisää vähän kerrallaan kuumaa lihalientä ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput lihaliemestä, punaviini ja kerma. Kuumenna sekoitellen, kaada kuuma kastike pataan ja tarkista maku.
4. Peitä pata kannella ja anna kypsyä alhaisella lämmöllä liedellä tai uunissa 175 asteessa reilun tunnin. Jos ruokaa ei syödä heti, sulje lämpö ja jätä pata hautumaan.
5. Tarjoa juuresmuusin tai keitettyjen perunoiden, pihlajanmarjahyytelön ja vihersalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla