Tästä ei tabboulleh parane! Kyseessä on herkullinen, alunperin libanonilainen ruoka.

4 annosta

2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 l vettä
1 tl suolaa
2 dl tuoretta kurkkua kuutioituna
250 g kirsikkatomaattia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
2 dl persiljaa
2 dl minttua
1 dl tilliä
1 sitruunan mehu
1 dl öljyä
¼ tl kanelia
¼ tl mustapippuria
½–1 tl suolaa

  • Mittaa ohrasuurimot kattilaan ja keitä kypsiksi väljässä vedessä noin 40 minuuttia. Ohraan saa jäädä pieni purutuntuma.
  • Kaada lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
  • Paloittele tomaatit. Pilko kurkku ja punasipuli pieniksi kuutioiksi.
  • Kumoa ohra kulhoon. Lisää kurkut, sipulit ja tomaatit. Hienonna yrtit ja lisää ne salaattiin. Purista joukkoon sitruunamehu ja valkosipuli. Kaada päälle reilusti oliiviöljyä. Sekoita hyvin. Lisää vielä ripaus kanelia, suolaa ja pippuria.
  • Anna makujen tasaantua jääkaapissa noin puoli tuntia ennen ruokailua.