
Voit piilottaa kaikki jääkaapista löytyvät juustonkannikat tähän soppaan.
2 tavallista, makeaa tai salaattisipulia
1 pieni purjo
2–4 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
3–4 jauhoista perunaa
1½ l vettä
2 liha-, kana- tai kasvisliemikuutiota
2 tl rakuunaa tai yrttisekoitusta
mustapippuria
50–75 g vuohenjuustoa
persiljaa tai timjamia
- Silppua sipulit ja kuullota silppu öljyssä kullankeltaiseksi.
- Lisää vesi, kuoritut perunat lohkoina, liemikuutiot, rakuunaa ja hieman mustapippuria. Anna kiehua hiljalleen 15–20 minuuttia, jotta perunat ehtivät kypsyä.
- Lisää juusto paloina ja anna kiehua pari minuuttia.
- Soseuta ainekset keitinliemeensä.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Pudota pinnalle yrttisilppua ja lusikallinen ruokajogurttia.
Vinkki: Soppaan voi piilottaa jääkaapista löytyvät juustonkannikat, -raasteet tai home- tai tuorejuustonokareet. Osan vedestä voit korvata maidolla tai lorauttaa lopuksi tilkan ruokakermaa.
Muista myös nämä keitot
- Tomaattikikhernekeitto
- Punajuurikeitto
- Gulassikeitto
- Porokeitto
- Kurkuma-lohikeitto
- Sienikeitto
- Simpukkakeitto