
Prinsessa Estellen kunniaksi nimetty leivos on kaunis kuin karamelli.
8 annosta
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 ½ rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl kuningatarhilloa
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Kuorrutus:
2 pkt (à 250 g) vaaleanpunaista mantelimassaa
nonparelleja
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilöiden joukkoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.
- Levitä taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa heti paiston jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Jäähdytä pohja.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri.
- Levitä jäähtyneen kääretorttulevyn päälle kuningatarhilloa ja vaniljakerma. Kääri torttu napakaksi rullaksi ja anna vetäytyä jääkaapissa muovikelmuun käärittynä muutamia tunteja.
- Leikkaa kääretorttu kahdeksaan palaan. Kauli mantelimassat ohuiksi levyiksi. Paina halkaisijaltaan sopivan kokoisella lasilla kahdeksan ”kantta”. Leikkaa lopusta mantelimassasta kahdeksan marsipaanireunusta kääretorttupalojen ympärille. Voit leikata toiseen reunaan terävällä veitsellä sahakuvion. Kierrä reunat ympärille.
- Koristele leivokset nonparelleilla ja ruusun terälehdillä.
Seuraa meitä Facebookissa