Prinsessa Estellen kunniaksi nimetty leivos on kaunis kuin karamelli.

8 annosta

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta 

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 ½ rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl kuningatarhilloa 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuorrutus:
2 pkt (à 250 g) vaaleanpunaista mantelimassaa
nonparelleja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilöiden joukkoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.
  • Levitä taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa heti paiston jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Jäähdytä pohja.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri.
  • Levitä jäähtyneen kääretorttulevyn päälle kuningatarhilloa ja vaniljakerma. Kääri torttu napakaksi rullaksi ja anna vetäytyä jääkaapissa muovikelmuun käärittynä muutamia tunteja.
  • Leikkaa kääretorttu kahdeksaan palaan. Kauli mantelimassat ohuiksi levyiksi. Paina halkaisijaltaan sopivan kokoisella lasilla kahdeksan ”kantta”. Leikkaa lopusta mantelimassasta kahdeksan marsipaanireunusta kääretorttupalojen ympärille. Voit leikata toiseen reunaan terävällä veitsellä sahakuvion. Kierrä reunat ympärille.
  • Koristele leivokset nonparelleilla ja ruusun terälehdillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla