Hirvipata

  • noin 1,2 kg hirven lapapaistia
  • 400 g kassleria
  • voita/öljyä
  • 70 g kylmäsavusiansivua
  • 4 laakerinlehteä
  • 1/2 tl kokonaisia
  • valko­pippureita
  • 6 katajanmarjaa
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1/2 l tummaa olutta

Viimeistelyyn

  • 70 g kylmäsavusiansivua
  • 250 g (noin 1/2 l)
  • pikku kantarelleja
  • 1 sipuli ohuina suikaleina
  • persiljaa hienonnettuna
  1. Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi, kiertoilmauuni 160-asteiseksi.
  2. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi karjalanpaistin tapaan. Kuumenna voita ja tai öljyä pannulla ja ruskista lihat nopeasti. Siirrä ne pataan. Ruskista siansivukuutiot ja lisää pataan. Lisää mausteet ja olut. Paina kansi päälle.
  3. Nosta pata ritilälle uunin alaosaan ja anna kypsyä noin 3 tuntia. Kurkista välillä kannen alle ja valele liemellä lihapaloja. Lisää vettä, jos nestettä haihtuu liikaa. Tarkista välillä maku ja ripottele tarvittaessa vähän suolaa sekaan.
  4. Pata on valmis, kun liha on lähes ylikypsää. Paista pannulla siansivukuutiot, kantarellit ja sipuli. Lisää ne pataan ja ripottele päälle persiljaa.
  5. Tarjoa vihreän muusin eli perunasta, maa-artisokasta ja hienonnetusta persiljasta valmistetun muusin ja herukkahyytelön kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla