Italialainen foccacia-leipä saa hauskan vivahteen kevään ensimmäisistä nokkosista.

Nokkosfoccacia

4 leipää

½ l vettä

noin 1 l puolikarkeita spelttijauhoja

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 ps kuivahiivaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 ½ tl suolaa

¾ dl oliiviöljyä

2 dl ryöpättyjä nokkosia

150 g salaattijuustoa tai fetaa

2 dl kirsikkatomaatteja

½ dl oliiviöljyä

  • Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Sekoita hiiva jauhoihin. Lisää nesteeseen suola ja vähitellen alustaen jauhot ja oliiviöljy.
  • Silppua nokkoset reiluiksi paloiksi. Lisää 1 ½ dl taikinaan ja jätä loput leipiä koristamaan. Vaivaa viitisen minuuttia.
  • Jaa löysä taikina neljään osaan ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi mataliksi leiviksi pellille.
  • Kohota noin ½ tuntia leivinliinan alla.
  • Nujerra ilmakuopat rystysillä ja painele pintaan juustopaloja, nokkosia ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Nostata vielä noin 20 minuuttia.
  • Pirskota pintaan oliiviöljyä.
  • Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla