
Italialainen foccacia-leipä saa hauskan vivahteen kevään ensimmäisistä nokkosista.
Nokkosfoccacia
4 leipää
½ l vettä
noin 1 l puolikarkeita spelttijauhoja
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
1 ps kuivahiivaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 ½ tl suolaa
¾ dl oliiviöljyä
2 dl ryöpättyjä nokkosia
150 g salaattijuustoa tai fetaa
2 dl kirsikkatomaatteja
½ dl oliiviöljyä
- Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Sekoita hiiva jauhoihin. Lisää nesteeseen suola ja vähitellen alustaen jauhot ja oliiviöljy.
- Silppua nokkoset reiluiksi paloiksi. Lisää 1 ½ dl taikinaan ja jätä loput leipiä koristamaan. Vaivaa viitisen minuuttia.
- Jaa löysä taikina neljään osaan ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi mataliksi leiviksi pellille.
- Kohota noin ½ tuntia leivinliinan alla.
- Nujerra ilmakuopat rystysillä ja painele pintaan juustopaloja, nokkosia ja halkaistuja kirsikkatomaatteja. Nostata vielä noin 20 minuuttia.
- Pirskota pintaan oliiviöljyä.
- Paista 250-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Seuraa meitä Facebookissa