Vaikka Singapore on äärimmäisen siisti ja turvallinen paikka, se ei ole mikään tylsä kaupunki. Aloita aamu kauniissa puutarhassa ja jatka päivääsi ostoksilla, hoidoissa sekä mahtavilla makuelämyksillä hemmotellen.

 1. Ruokakulttuuri
  Kiinalaista. Intialaista. Japanilaista. Malesialaista. Meksikolaista. Singaporen ruokapöydistä löytyvät kaiken maailman herkut jokaisen matkabudjetille sopivaksi.
  Kaupungissa on paljon fine dining -paikkoja ja vielä enemmän ruokahalleja (eng. food court), joista saa kaikkea pikkunaposteltavasta monen lajin illalliseen – vieläpä erittäin edulliseen hintaan 24/7.
  Yhdestä kojusta ei kannata hankkia koko nälkää tyydyttävää annosta, vaan kannattaa kokeilla eri valmistajien ruokia.

  Jos aikaa on vain yhteen, vieraile Pikku-Intian (Little India) alueella.
  Samalla kun nautit mausteisesta ruoasta, saat ihailla yhteisön rikasta kulttuuriperimää. Alueella vietetään vuosittain monia festivaaleja sekä muita juhlia, joihin on helppo mennä mukaan.

 2. Ostokset
  Singapore on shoppailijan paratiisi. Vaikka hintataso on korkea, kaupungista löytää monia halpaostoksiakin. Elektroniikka on Singaporessa huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa. Innokkaimmat suuntaavat ensimmäisenä Orchard roadille, joka on reilut kaksi kilometriä pitkä ostoskatu. Luksuskauppojen lomassa Orchardin keskivaiheilla on muista poikkeava ostoskeskus, Lucky Plaza; siellä pitää varautua äärimmäiseen tungokseen, mutta kävijä palkitaan edullisilla hinnoilla.

  Kaupungin kiinalaiskaupunginosasta saa pieniä kivoja tuliaisia halvalla ja joidenkin sen kauppiaiden hinnoista on varaa tinkiäkin.
  Oletko hinta- ja trenditietoinen? Bugis-alueen monet vaate-, asuste- ja kangaskaupat ovat jo itsessään nähtävyys. Torikauppa käy kuumana, kun kaikenikäiset paikalliset metsästävät muotivaatteita ja napostelevat samalla pieniä herkkuja, joita saa Bugiksen kojuista.

 3. Puistot
  Muista Aasian metropoleista Singapore eroaa vihreydellään. Kaupungissa on kymmeniä valtavia puistoja, joista pääsee nauttimaan ympäri vuoden. Ilmasto on trooppinen ja lämpötila pysyttelee Singaporessa yli 25 asteen lähes koko vuoden.
  Puistoihin on selvästi investoitu suuria summia ja niitä pidetään kunnossa ympäri vuorokauden. Singaporen kasvitieteellinen puutarha (Botanic Gardens) on nähtävyys aamuvirkuille: se avaa ovensa jo kello viisi – kun muu kaupunki on vasta heräämässä. Perinteinen puutarha tuhansine lajikkeineen on ilmainen lukuun ottamatta orkideapuistoa, jonne on viiden Singaporen dollarin (noin 3,2 euron) pääsymaksu. Täällä kuluu helposti puoli päivääkin ja saa tehtyä mainion hikilenkin.
  Gardens by the Bay edustaa Singaporen uudempaa puistokulttuuria. Hinnatkin ovat sen mukaiset, sillä pääsylippu maksaa 38 dollaria (noin 25 euroa). Tässä modernissa kaupunkipuistossa muu kaupunki on vahvasti läsnä koko ajan ja paras ajankohta vierailla on iltapäivällä. Illansuuhun venytettynä Gardens by the Bay -vierailu tarjoilee upeat maisemat Singaporen auringonlaskuun ja sitä vasten piirtyvään kaupungin silhuettiin.

 4. Mukavuus
  Määreet siisti, helppo ja turvallinen kuvaavat kieltokylteistään tuttua Singaporea, jossa pärjää helposti turistienglannilla. Kunhan osaa lukea sen, missä ei saa istua tai tupakoita tai tehdä jotain muuta kiellettyä.
  Julkiset liikennevälineet kulkevat säännöllisesti ja niiden kyyti on halpaa. Samoin taksilla matkustaminen on Suomeen verrattuna edullista. Kaupunki on yksi parhaimmista sinkkumatkakohteista ja sieltä löytyvät maailman siisteimmät yleisövessat.
  Mukavuudesta puheenollen: testaa myös ihania hoitoja, kuten päähierontaa tai vyöhyketerapiaa.

 5. Lentokenttä
  Singaporen lentokenttä Changi on valittu monena vuotena maailman parhaaksi lentoasemaksi. Siitä kannattaa ottaa kaikki irti sekä meno- että paluumatkalla.
  Kattoterassilla sijaitseva uima-allas rentouttaa jet lagissa, kuten myös viheralueet orkidea- ja kaktuspuistoineen.  Viihdepuolesta vastaavat sadat kaupat, elokuvateatteri ja liukumäki.
  Ainoa miinuspuoli tässä lentokentässä on sen valtava tarjonta – etenkin lähtevissä lennoissa: Halpalentoyhtiöt tarjoavat muutamalla kympillä matkoja Singaporesta muualle Aasiaan ja Australiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Stop!

Älä unohda Singapore slingiä!

Muista myös nauttia maailman kuuluisin cocktail sen syntymäpaikalla. Singapore sling -juoma keksittiin Raffles-hotellissa, joka on tehnyt siitä melkoista liiketoimintaa. Legendaarisen drinkin koti, hotellin Long Bar veloittaa juomasta nykyisin 25 euroa (sis. palvelumaksun) – mutta kerranko sitä Singaporessa ollaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla