Loppuvuosi sesonkia:

Marras-joulukuussa Joulusaarilla paritellaan porukalla rannalla.

Joulusaaret on jälleen loppuvuodesta maailman kuhertelukeskus. 50 miljoonaa rapua lähtee marras-joulukuussa Joulusaaren keskiosan sademetsistä rannalle parittelupuuhiin. Ravut ovat tehneet niin jo kauan ennen kuin ihminen astui saarelle.

Vietti on voimakas, reissuun lähdetään kuolemaa uhmaten. Tuhansia saksiniekkoja tuupertuu heinikkoon tai murskautuu auton alle asfaltilla, mutta joulunpunainen rapumatto vain jatkaa ryömimistään kohti rantaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jotta ravut pääsisivät lisääntymään, luonnonystävät pystyttävät matkan varrelle 20-kilometrisen muoviaidan ja rakentavat 31 alikulkukäytävää. Ravut liikkuvat päivällä, joten matkailijan on helppo nähdä ne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Äkkijyrkät rannat

Intian valtameressä sijaitseva saari on vedenalaisen vuoren huippu, joten loivia rantoja siellä ei ole. Pudotus pohjaan on monta sataa metriä heti vesirajan jälkeen. Rannalla makoilun lisäksi saarella pelataan golfia ja bingoa australialaisten kanssa – joulunakin.

Joulusaarille pääsee Suomesta esimerkiksi Australian Perthin kautta. Lentomatkojen hinnat alkavat 1 200 eurosta.

Lisää saaresta täällä.

Mistä Joulusaari sai nimensä?

Kapteeni William Mynors saapui joulupäivänä 1643 aiemmin tuntemattomalle saarelle. Kun kummempaakaan ei tullut mieleen, sai paikka nimekseen Joulusaari. Nykyään saari on Australian hallinnon alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla