Yksin matkustava voi valita kaiken oman maun mukaan. Sesongin ulkopuolella on tarjolla hotellihuoneita ilman lisämaksua.

 1. Yksin matkustaessa saa itse päättää, miten haluaa loman viettää. Kun reissaa yksin, tutustuu uusiin ihmisiin ja paikkoihin paremmin kuin porukassa. Muiden yksin matkustavien kanssa löytyy helposti yhteys. Myös matkabudjetin voi päättää itse.
 2. Kannattaa valita kohde, jossa riittää kiinnostavaa tekemistä koko matkan ajaksi. Euroopan kaupungeista on helppo aloittaa. Thaimaa on turvallinen ja edullinen maa yksin matkustavalle naisellekin.

  Lue myös: Jaakko Selin: Nämä ovat parhaimmat sinkkukohteet

 3. Harrastus-, teema- ja kiertomatkat ovat sooloreissaajalle suotuisia. Niille lähtee yleensä samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa on kiva matkustaa.
 4. Valmismatkoilla ja hotelleissa joutuu yleensä maksamaan lisämaksua yhden hengen huoneesta. Useimmilla matkanjärjestäjillä on kuitenkin tarjota huippusesongin ulkopuolella hotelleja, joissa lisämaksua ei veloiteta. Tällaisia huoneita on kuitenkin rajoitetusti, joten matka kannattaa varata ajoissa.
 5. Hostellissa ei välttämättä tarvitse maksaa kahden hengen huoneesta, vaan vain yhden hengen yöpymisestä.
 6. Yksin matkaavaan pätevät samat turvaohjeet kuin muihinkin matkailijoihin. Pidä huoli omaisuudestasi, älä hortoile humalassa, pukeudu ja käyttäydy paikallisia asukkaita kunnioittaen.
 7. Vinkki yksin matkustavalle naiselle: laita sormus nimettömääsi. Se hillitsee lähentely-yrityksiä. Ruokapaikkaan ota mukaan kirja tai lehti, johon voi tarvittaessa olla syventyvänäsi.
 8. Ota kattava matkavakuutus. Kun ei ole kaveria auttamassa, on hyvä jos voi käyttää parhaita terveyspalveluja.
 9. Jotkin matkanjärjestäjät ovat erikoistuneet sinkkumatkoihin. Reissuilla on yleensä jokin teema, kuten ruoka tai erilaiset harrastukset.
  www.uniquetour.fi
  www.special-ranska-matkat.com

  Taustaa: Sinkkujen parhaat niksit: näin säästät

 10. Lähde lomalle muiden yksin reissaavien kanssa. Esimerkiksi rekisteröimätön yhteisö Eurosinkut järjestää matkoja omille jäsenilleen.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla