Matkakuume vaivaa monia. Sen huomasi Matka 2015 -messuilla, jossa joka kolmas kertoi aikovansa käyttää matkailuun rahaa enemmän kuin viime vuonna.

Matkamessuilla tehdyn tutkimuksen mukaan 32 prosenttia kävijöistä käyttää tänä vuonna matkailuun enemmän rahaa kuin viime vuonna.

Kaksi kolmesta sanoo, että messut vaikuttavat tulevan matkavarauksen tekemiseen. Kolme neljästä piti tärkeänä, että messuilla voi kohdata matkailuasiantuntijoita kasvokkain.

Kävijöistä 69 prosenttia tuli tutustumaan Euroopan ja lähialueiden kohteisiin, 63 prosenttia kotimaan kohteisiin ja 43 prosenttia kaukokohteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Katse jo ensi talveen

Yhdeksän kymmenestä messuvieraasta ilmoitti tärkeäksi, että messuilla voi tutustua kotimaan kohteisiin. Kotimaassa kiinnostavat erityisesti luonto, tapahtumat ja kulttuuri sekä nähtävyydet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähes puolet kävijöistä ilmoitti etsivänsä matkaa tulevalle kesälle ja 40 prosenttia tälle keväälle. Viidenneksen mielissä olivat jo ensi talven matkat.

Matkamessujen kävijätutkimuksen toteutti TNS Gallup. Tutkimukseen vastasi 300 messuvierasta.

Matka 2015 -messuilla kävi yli 68 000 reissukuumeista.  Messujen kävijämäärä nousi hieman edellisvuodesta. Vuonna 2014 kävijöitä oli alle 67 000.

Sisältö jatkuu mainoksen alla