Kamera mukaan ja selfiekepit ojennukseen. Näissä paikoissa otat Barcelonan parhaat maisemakuvat.

Yllätä matkakumppanisi ja vie hänet suoraan rantakaupungin upeimmille näköalapaikoille.

1. Güellin puisto

Parc Güell on Antoni Gaudín suunnittelema, keskeneräiseksi jäänyt rinnepuisto Muntanya Peladalla. Pääsisäänkäynti on Olot-kadulla.

Mielikuvitukselliset rakennelmat jäljittelevät luontoa. Huipun pyramidin muotoista kivikasaa koristaa kaksi ristiä. Kivirykelmästä piti tulla krypta. Paikka tarjoaa mahtavat näkymät Barcelonaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Keskusterassia ympäröi tv-sarja Serranon perheestä tuttu serpentiinimäinen mosaiikkipenkki, jonka pituus on 150 metriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Gaudin kotimuseo kätkeytyy männikköön kuin pieni satulinna. Holvikaaret ja vinot pylväät jäljittelevät puunrunkoja ja meren aaltoja. Harpun ja kitaran äänet kantautuvat korviin.

Aja L3:lla Lessepsin metroasemalle, loppumatka kävellen tai bussilla 24. Lippu 7 e, kotimuseo lisäksi 5,50 e.

Lue myös: Herkuttele Barcelonassa – 5 parasta paikkaa

2. Montjuic

Rahtisataman ylle kohoaa 200 metriä korkea kukkula, Montjuic. Huipulla on 1700-luvulla rakennettu, viisikulmaisen tähden muotoinen linnoitus. Se toimi aiemmin vankilana, nyt sotamuseona. Alueella on varjoisia metsiköitä ja reheviä puutarhoja, museoita, teattereita ja olympiastadion.

Kansallispalatsin luona on taikalähde Font Màgica, jossa värikkäästi valaistut vesisuihkut tanssivat jylhän klassisen musiikin tahtiin viikonloppuisin. 116 talon keinotekoinen museokylä Poble Espanyol on läpileikkaus espanjalaisesta arkkitehtuurista.

Montjuicilta näkee vuorille, satamaan, rantakadulle ja vanhaankaupunkiin, joka on ahdettu täyteen rakennuksia. Vilkkaimman matkailukauden aikana sataman yli laskeutuu lentokoneita minuutin välein.

Silmiinpistävin rakennus on 2005 valmistunut 144-metrinen pilvenpiirtäjä Agbar. Barcelonan vesiyhtiön omistaman tornitalon suunnitteli Gaudín inspiroimana ranskalainen Jean Nouvel.

Paral-lelin metroasemalta lähtevä kaapelijuna tuo Telefèric-köysiradan lähtöpaikkaan. Telefèricin hopeanvärisiin gondolihisseihin mahtuu neljä henkeä. 752 metriä pitkä matka linnan juurelle kestää 8 minuuttia, meno-paluulippu 11,50 euroa.

3. Sagrada Familia

Sagrada Familia on Euroopan eriskummallisin katedraali. Päivittäin siellä käy 4 000 matkailijaa. Kaunein kuvakulma löytyy puiston Plaça de Gaudín lammen rannalta.

Kirkko on sisältä miltei valmis, ulkoa keskeneräinen. Sisään mahtuu 7 000 sanankuulijaa ja tuhathenkinen kuoro. Salin pylväikkö muistuttaa eukalyptusmetsikköä. Tila on 45 metriä korkea.

Sagradan odotetaan valmistuvan 2026. Arkkitehti Gaudí ehti nähdä vain yhden tornin valmiina, mutta kommentoi lakonisesti: ”Asiakkaallani ei ole kiirettä”.

Toistasataa metriä korkeista, rei’itetyistä torneista avautuvat komeat näköalat. Ylös 85 metriin asti voi nousta vain hissillä. Loppumatka kiivetään kapeita portaita pitkin itätornin pyöreään sisätilaan, mistä jatketaan kapeaa kivisiltaa pitkin toiseen torniin. Tornit yhdistävä näköalasilta on korkean paikan kammoiselle sydämen pysäyttävä kokemus. Alastulo koettelee ahtaan paikan kammosta kärsiviä: 400 jyrkkää kiviporrasta kapeassa spiraalikäytävässä. Tornien aukoista saa hienoja kuvia.

Metropysäkki Sagrada Familia. Sisäänpääsy ja hissi 15 euroa.

4. Tibidabo

Barcelonan korkeimman vuoren, 512-metrisen Tibidabon huipulla on uusgoottilainen Pyhän Sydämen sovituskirkko, Temple Expiatori del Sagrat Cor.

Sen suunnitteli ja pani alulle 1900-luvun alussa Enric Sagnier. Rakennustyön saattoi loppuun hänen poikansa 60 vuotta myöhemmin.

Hissillä pääsee ylätasanteelle, josta pääsee portaita yläholviin. Sieltä kavutaan metallirappusia käsiään levittävän pronssisen, 7,5-metrisen Kristus-patsaan juureen. Katse kantaa kirkkaalla säällä 70 kilometrin päähän Montserratiin ja Pyrenneille saakka.

Placa de Catalunyalta metrolla L7 Placa de John F. Kennedylle. Sieltä jatketaan kaapelijuna-asemalle kaupungin viimeisellä raitiovaunulla Tramvia Blaulla viikonloppuisin, arkisin bussilla 196. Ratakiskoja seuraten välin myös kävelee vartissa, ja samalla voi ihailla satavuotiaita aatelishuviloita.Funicular-kaapelijuna nousee kolisten jyrkkää rinnettä huipulle, meno-paluu 4 e.

5. Collserolan torni

Barcelonan huimimman maisemaelämyksen tarjoaa Tibidabo-kukkulan toisella laidalla kohoava Collserolan tv-ja radiotorni, joka valmistui vuoden 1992 olympialaisiin. Lasiseinäisellä hissillä pääsee parissa minuutissa 288 metriä korkean tornin ylätasanteelle 560 metrin korkeuteen. Maisemat suurten ikkunoiden läpi muistaa ikuisesti.

Lippu 5,60 e. Tibidabon huvipuistosta kävelee tornin luo kymmenessä minuutissa. Alhaalta kaupungista tornille pääsee ottamalla FGC-linjan S1- tai S2 -junan asemalle Peu del Funicular. Siitä jatketaan asemalle Vallvidrera Superior. Täältä kulkee bussi 211 puolen tunnin välein Collserolalle.  

6. Parque Natural de Collserola

Parque Natural de Collserola on Espanjan uusia luonnonpuistoja ja samalla toiseksi suosituin, 2 miljoonaa kävijää vuodessa. Suosituin on Teneriffan Teide.

Yli 8 000 hehtaarin alue on ainutlaatuinen vihreä saareke keskellä tiheästi asuttua aluetta Välimeren rantakaistaleella. Se on maailman suurin suurkaupunkipuisto. Siellä kasvaa yli 10 miljoonaa puuta - eniten ikivihreitä alepponmäntyjä ja rautatammia. Puiden katveessa asuu villisikoja, kaneja, oravia, mäyriä, kettuja, näätiä ja ainoita Euroopassa tavattavia genettejä eli sivettikissoja.

Puistossa on merkittyjä vaelluspolkuja, pyörä- ja ratsastusreittejä sekä grillauspaikkoja pöytineen. Vehreään ja kumpuilevaan metsään kätkeytyy 1100-luvun pyhättöjä ja perinteisiä katalaanitaloja. Näköalat avautuvat komeina joka suunnalla. Puiston laidalta löytyy myös hostelli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla