Floridan perinteisten suomalaisseutujen kupeessa sijaitsee Palm Beach, jossa on aina tiivistynyt elämän ylellisyys – ja ylilyönnit.

Palm Beachia ympäröivää rantatietä  A1A  kannattaa ajella useammastakin syystä. Reitti on jumalaisen kaunis ja koristeellisine taloineen se tarjoaa herkullisen kurkistukseen tämän päivän amerikkalaisen yläluokan elämään.

Seutu tihkuu myös huikeaa nostalgiaa. Olihan Palm Beach Kennedy-klaanin suosiossa vuosikymmeniä. Suvun huvila La Guerida on nähtävyys edelleen.

Vallan ja synnin pesä

Presidentti John F. Kennedy vieraili talossa usein yksinkin. Totta puhuen myös vaihtuvan naisjoukon kera.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Legendaarisia olivat myös läheisellä Everglades-klubilla vietetyt varainkeruutilaisuudet. Klubi toimii vilkkaasti edelleen, ja jäsenmaksu 175 000 dollaria – noin 132 000 euroa – takaa, että porukka pysyy samanhenkisenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhtä ja toista voi päätellä siitäkin, että klubille tullessa kännykät jätetään eteiseen – kuin entisaikojen aseet.

Sekä klubin että La Gueridan on suunnitellut arkkitehti Addison Mizner.

Jackien kirkko ja kaupat

Palm Beachin halkovalla ylellisellä ostoskadulla Worth Avenuella viihtyi myös Jackie Kennedy.

Jackien rutiineihin lomaparatiisissa kuului jokasunnuntainen käynti St. Edwardin kirkossa – pitsiliina päässä ja tavaramerkiksi muodostuneet jättimäiset aurinkolasit silmillä.

Rahalla saa myös "oikeutta"

Kennedyn suvun miehet on saatu synneistään kiinni myöhemminkin.

Palm Beachin suuria mediatapauksia oli William Kennedy Smithin kymmenisen vuotta sitten käyty oikeudenkäynti, jossa häntä syytettiin paikallisessa yökerhossa tapaamansa naisen raiskauksesta.

Kennedy-klaanin poikaa edustivat tietenkin parhaat lakimiehet, ja hän pääsi kuin koira veräjästä, vaikka yleinen mielipide oli naisen puolella.

– Tiedän, että tämä prosessi tulee viemään aikaa ja rahaa, mutta niistä meillä ei ole koskaan ollut puutetta, totesi William Kennedy koppavasti oikeudenkäynnin alkaessa.

Talo on nyt myynnissä

Kennedyn huvilan nykyisin omistava bisnesmies John Castle käytti kuusi miljoonaa euroa talon kunnostukseen. Nyt ”Winter White House” on myynnissä 29 miljoonan euron hintaan.


Katso kuvia La Gueridan sisältä ja pihapiiristä täältä.

On tullut käytyä talossa. Suosittelen kaikille, voittaa golfkierroksen. Uskomatonta ylellisyyttä.

Olli 53

Sisältö jatkuu mainoksen alla