Suomen suurin matkailulehti muutti hieman nimeään, mutta sisältö pysyy yhtä laadukkaana kuin ennenkin.

Matkaopas-lehden nimi on vastedes ET Matkaopas, kertoo päätoimittaja Riitta Korhonen.

Lehti liitettiin jo viime vuonna osaksi ET:n lehtiperhettä, johon kuuluvat Suomen suurin aikakauslehti ET, ET Terveys ja ET Ristikot.

– Elämykset eivät ole iästä kiinni. Kaikki matkailijat unelmoivat samoista, omaa elämää avartavista kokemuksista, Riitta Korhonen sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hänen mielestään seniori-ikäiset eroavat muista matkailijoista eniten ajankäytön suhteen. Senioreilla on aikaa matkailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matkailulehden lukijoina he ovat vaativia, joten lehden sisältö ja laatu pidetään vähintään yhtä laadukkaana kuin ennenkin. Matkaopas on ilmestynyt vuodesta 1999 ja vakiinnuttanut asemansa Suomen suurimpana matkailulehtenä. Lukijoita on noin 145 000 ja tilaajia 25 000.

"Elämykset eivät ole iästä kiinni."

Thaimaan saarilta San Franciscoon

ET Matkaopas 1/2016 ilmestyi 20. tammikuuta ja sisältää täyden matkalaukullisen unelmia ja käytännön hyötytietoa reissuihin.

Kymmensivuinen aloitusjuttu on Thaimaan saarilta. Mukana ovat Koh Lanta, Koh Mook, Koh Rok, Koh Kradan ja Koh Lipe. Freelancetoimittaja Mika Minetti kertoo kuukauden kestäneestä saarihyppelystään, joka maksoi lentoineen ja majoituksineen yhteensä 3000 euroa.

Pintaa syvemmältä -kaupunkikohteena esittelemme San Franciscon, jossa käy vuosittain 18 miljoonaa matkailijaa. Paljastamme kaupunkilaisten hallitsevan luonteenpiirteen ja tabun sekä tärkeimmät nähtävyydet ensikertalaiselle. Lisäksi tarjoamme tärpit tuttavuuden syventämiseen ja runsaasti ravintola- ja ostosvinkkejä.

Moni haaveilee junamatkasta Siperian halki, mutta huomattavasti halvemmalla ja helpommalla samaan tunnelmaan pääsee junamatkalla Pietarista Murmanskiin. Lue toimittajamme Reija Ypyän kirjoittama unohtumaton junaseikkailu ja kymmenet vinkit Murmanskin-matkalle!

Berliinistä Pariisiin

Berliini on boheemien suosikki. Sinne matkailija saa mukaansa ravintolaguru Mikko Takalan listan kaupungin parhaista ravintoloista ja drinkkibaareista. Taiteilijaprofessori Jorma Uotinen taas kertoo Pariisin aarteista kulttuurimatkailijan makuun.

Lehden suosittu kolumnisti Jaakko Selin vie lukijan tällä kertaa messuille Milanoon 37-metrisen Elämän puu -teoksen juurelle. Lontoossa asuva entinen oululainen Hannele Duval kertoo sisäpiirin vinkit uuteen kotikaupunkiinsa. Sekin selviää, mitä kuningatar Elisabet tekee 3.-4. kesäkuuta.

Seikkailijalle lehti suosittelee matkaa Belizen viidakoihin ja vesiputouksille. Vaeltajalle sopii Nepal, jossa Poon Hill viehättää trekkaajaa. Maisemat ovat parhaimmillaan auringonnousussa. Tiesitkö muuten, että Nepalin kansalliskukka on rhododendron?

Vuoden matkakuva 2016 -kilpailussa voi voittaa 1000 tuhannen euron matkalahjakortin lähettämällä matkakuvansa lehteen. Lue ohjeet lehdestä sivulta 66.

Mielestäni Matkaopaslehden alasajo käynnistyi kun sen nettisivut laitettiin ET-lehden peräkammariin ja päätoimittaja Pirkko Puoskari irtisanottiin. Lehti ei enää kiinnosta niin paljoa jotta sen tilaisin tai ostaisin irtonumeroita. Tämä uusin nimi viittaa niin vahvasti eläkeläisten lehteen että tuskin se jaksaa nuorempaa polvea kiinnostaa.

Vierailija

Kun teksti joku poistattaa, on siien syy ja se on yleensä ; huono, eli  henkilöön vihjaileva ja törkeä kielenkyttö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla