Vuonna 1877 valmistunut Galleria Vittorio Emanuele II on Marjaana Karjalaisen suosikkeja Milanossa.
Vuonna 1877 valmistunut Galleria Vittorio Emanuele II on Marjaana Karjalaisen suosikkeja Milanossa.

Suomalainen sauvakävelijä Marjaana Karjalainen hämmästyttää muotikaupungin asukkaita. Ota vaarin Marjaanan vinkeistä.

Yrittäjä ja konsultti Marjaana Karjalainen, 52, on asunut Milanossa vuodesta 1993. Mitä nähtävyyksiä ja ravintoloita hän suosittelee kotikaupungissaan?

 • 1. Luksukseen keskittyvä Galleria Vittorio Emanuele II on yksi maailman vanhimmista ja tyyylikkäimmistä ostoskeskuksista.
  Piazza del Duomo.
 • 2. Castello Sforzesco on Sforza-suvulle kuulunut linnoitus Milanon keskustassa. Se on toiminut vallan näyttämönä jo 1400-luvulta lähtien.
  Piazza Castello.
 •  3. Kanava-alue Navigli rakennettiin alun perin kauppaliikenteen vesireitiksi Po-joen kautta Lago Maggiorelle. Nykyisin se toimii suosittuna seuraelämän keskuksena ravintoloineen ja gallerioineen.
 •  4. Italialainen artesaanijäätelö on herkku, jota Marjaana ei voi vastustaa. Makujen kirjossa löytyy jatkuvasti uusia vivahteita. Poikkea katujen jäätelökojuissa!
 •  5. Duomon eli Tuomiokirkon kattotasanne on oma erityinen kokemuksensa korkeine patsasrakennelmineen. Vaikuttavin näköala on iltahämärässä tai aivan kirkkaalla säällä.
  Piazza del Duomo.
 • 6. Tiede- ja tekniikkamuseo on kiinnostava perhekohde. Museo sisältää kokoelman renessanssinero Leonardo da Vincin piirrustusten mukaan valmistettuja pienoismalleja.
  Via S.Vittore 21.
 •  7. Ruoka on italialaisille tärkeä osa seuraelämää. Milanon aperitiivikulttuuri kerää seurueita viettämään ravintolailtaa myös keskellä viikkoa. Kokeile vaikkapa Corso di Porta Ticinesen tai Corso Sempionen suosittuja baareja.

Minne syömään?

Nerino 10
"Via Torinon poikkikadulla Via Nerinolla on suosittu trattoria, jossa tarjollaan sesongin mukaan vaihtelevaa, aina hyvää ruokaa. Annokset ovat kauniita, palvelu on ystävällistä. Pöytävaraus on ehdottoman tärkeä."
Via Nerino 10.

Le Banque
"Cordusio-aukion lähellä oleva ihana kitch-paikka. Eläinkuosiset tuolit ja sohvat sekä iso kattokruunu tekevät vaikutuksen. Ravintolassa on monipuolinen buffet, ja se on hyvä valinta lounaalle. Lounaalle kannattaa saapua ennen kello yhtä iltapäivällä, jotta saa istumapaikan. Aperitiivit alkavat kello 18.30. Ravintola muuntuu illalla diskoksi."
Via Bassano Porrone 6.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Antica Focacceria
"Komissario Montalbanon jalanjäljillä Milanossa. Ketjuun kuuluu kaupungissa kolme ravintolaa. Mieheni suku on alunperin Sisiliasta, ja sisilialainen keittiö on lähellä sydäntämme. Täältä saa huolella tehtyä, aitoa sisilialaista ruokaa. Kannattaa jättää tilaa cannolo sicilianolle eli ricotta-tuorejuustolla täytetylle leivonnaiselle!"
Via Alessandro Paternostro 58.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Coke
"Naviglin kanava-alueen lähellä oleva pizzeria. Mielestäni paras pizza on ohutkuorinen ja rapea, ja täältä saa juuri sellaista."
Via Pavia 10.

Chocolat Milano
"En juo lainkaan kahvia, mutta rakastan italialaista käsin tehtyä jäätelöä, erityisesti suklaista. Suklaajäätelön ystävien paratiisi löytyy Cadornan aseman läheltä."
Via Boccaccio 9.

Sisältö jatkuu mainoksen alla