Wat Arunin buddhalaistemppeli on upeimmillaan iltahämärässä.
Wat Arunin buddhalaistemppeli on upeimmillaan iltahämärässä.

Monet suomalaiset matkaavat Thaimaan rantakohteisiin maan pääkaupungin kautta. Tässä viisi tutustumisen arvoista kohdetta.

1 Lumpinin puisto

Lumpinin puistossa on yli 57 hehtaaria vihreää maisemaa, jota ei uskoisi löytävänsä Bangkokin kaltaisesta suurkaupungista. Järvien, kuntoilualueiden ja polkujen raamittamassa puistossa on helppo rentoutua iltapäivä vaikkapa piknikillä. Vehreyden keskeltä löytyy pieniä temppelirakennuksia, ohjattuja aerobic-tunteja sekä puistossa asustavia villieläimiä.

2 Chatuchakin markkinat

Maailman suurimmilla viikonloppumarkkinoilla on yli 8 000 kojua, joista löytää kaikkea maan ja taivaan väliltä. Myynnissä on muun muassa vaatteita, keramiikkaa, käsitöitä, huonekaluja ja sisustusesineitä sekä paikallisia herkkuja. Tavarapaljous on osa markkinoiden viehätystä.

3 Wat Arun

Aamunkoiton temppelinä tunnettu kultainen Wat Arun koristaa Chao Phraya -joen länsipuolta. Se on buddhalaisten temppeleiden täyttämässä kaupungissa yksi näyttävimmistä. Kiinalaisesta posliinista käsintehdyt mosaiikit koristavat 80-metristä rakennusta, jonka huipulle voi kavuta jyrkkiä portaita pitkin. Huipulta aukeavat näkymät joen yli Wat Pho -temppeliin. Temppelille kannattaa suunnata aamunkoiton tai auringonlaskun aikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4 Kansallismuseo

Bangkokin kansallismuseo esittelee Thaimaan pitkää ja kirjavaa historiaa. Jo rakennus itsessään on kiinnostava: museo sijaitsee 1700-luvulla rakennetussa varakuninkaan palatsissa, joten se esittelee kattavasti myös tuon aikakauden thai-arkkitehtuuria. Kansallismuseossa on maan laajin kokoelma thaimaalaista taidetta ja vanhoja kulttuuriesineitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5 Vanhankaupungin kanaalit

Bangkok tunnettiin aikoinaan idän Venetsiana, koska kaupungissa risteili paljon kanaaleja, khlongeja. Nykyään suurin osa kanaaleista on täytetty, mutta vanhassakaupungissa niille on vielä mahdollista lähteä seikkailemaan. Julkisen liikenteen veneillä pääsee edullisesti paikasta toiseen. Toinen mahdollisuus on vuokrata yksityinen vene päiväksi.

Lähde: momondo.fi

Momondo places -sovellus tarjoaa ilmaiset matkaoppaat yhteentoista kaupunkiin: Amsterdamiin, Bangkokiin, Barcelonaan, Berliiniin, Kööpenhaminaan, Lissaboniin, Lontooseen, Moskovaan, New Yorkiin, Pariisiin ja Roomaan. Uusia oppaita lisätään säännöllisesti.

Sovellus on englanninkielinen ja saatavilla iOS-käyttöjärjestelmälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla