Oikeat puutarhaharrastajan unelmat löytyvät, mistäpä muualtakaan, kuin vihreältä Iso-Britannian saarelta.

 1. Waltham place

  Laajalle levittäytyvässä puutarhassa on erillisiä osia japanilaisesta puutarhasta yrttitarhoihin. Lisäksi matkailija voi tutustua luomutilan toimintaan ja eläimiin. Tilalla on myös pieni kahvila sekä omien luomutuotteiden myyntiä.
  Waltham place on yksi hyväntekeväisyysjärjestö NGS:n arvostetuista puutarhoista. Se sijaitsee Lontoon läheisyydessä ja on oivallinen päiväretkikohde myös kaupunkilomailijalle.
  Auki vain varauksesta. Puutarhurin opastamia kävelykierroksia järjestetään säännöllisesti, vahvista osallistuminen etukäteen.
  www.walthamplace.com
  www.ngs.org.uk/

 2. Worth Abbey -luostarin puutarha

  Lontoosta voi pistäytyä päivämatkalla myös Crawleyssa sijaitsevassa hurmaavassa luostaripuutarhassa, joka on kehittynyt vuosikymmenten aikana suuren lammen ympärille. Sitä hoitaa yksi luostarin munkeista. Worth Abbeyn luostari (kuvassa alla) on edelleen aktiivisesti toiminnassa.
  Siellä on myös kuvattu suurta suosiota Britanniassa saavuttanut televisiosarja The Monastery, jossa ryhmä erilaisia ihmisiä eli luostarissa jonkin aikaa.
  Viehättävällä luostarialueella on mahdollisuus myös majoittua.
  www.worthabbey.net/cloister/qg.htm

 3. Reflection Garden

  Lähellä Birminghamia Cannock Woodin kylässä. Puutarhan osat on suunniteltu jesuiittojen perustajan Ignatius de Loyolan käsityksiin perustuen. Osat kuvaavat ihmisen erilaisia elämänvaiheita ja houkuttelevat vierailijoita hengelliselle matkalle pohtimaan omaa elämää. Puutarha on myös keskittynyt kunnioittamaan ekologista elämäntapaa ja haastaa mietiskelemään omaa suhdetta kulutukseen ja luontoympäristöistä huolehtimiseen.
  Avoinna huhtikuulta lokakuulle. Satunnaisille matkailijoille on vuokrattavana pieni mökki.
  www.reflectiongardens.org.uk/

 4. Polesworth Abbeyn aistipuutarha

  Osa keskiaikaista luostarimiljöötä Birminghamin läheisyydessä. Puutarha tarjoaa laajasti aistielämyksiä myös näkövammaisille. Reittejä on merkitty köysin ja istutuksissa on panostettu tuoksuviin kasveihin, kuten yrtteihin, sekä erityisen kirkkain värein kukkiviin kasveihin. Puutarhassa voi suunnistaa myös sen keskelle rakennetun suihkulähteen solinaa kuuntelemalla.
  Anglikaaniseurakunnan ylläpitämä Polesworth Abbey tarjoaa myös majoitusta.
  polesworth-abbey.heralded.co.uk

 5. Holland House, Worcestershire

  Birminghamista noin 30 kilometriä etelään sijaitsevan retriittitalon yhteydessä on ihastuttava, reilun hehtaarin kokoinen hyvin hoidettu puutarha, joka rajoittuu Avon-jokeen. Puutarhassa on useita rauhallisia kolkkia, joissa voi istuskella itsekseen ja hiljentyä.
  Majoitusta tarjolla.
  www.hollandhouse.org
  Varmista aukioloajat ja ohjelmatarjonta nettisivuilta ennen vierailua.
  www.quietgarden.org

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla