Kelpaisiko saunojen kokoontumisajot Teuvalla tai pieni kesäteatteriesitys Puumalan Hurissalossa? Suomessa on kesäisin kivoja ja kummallisiakin tapahtumia joka niemessä ja notkossa.

Suomalaiset ovat hullua saunakansaa. Viime vuonna siirrettävien saunojen kokoontumisajoissa Teuvalla oli paikalla 59 saunaa puhelinkopista ambulanssiin. Nyt ne järjestetään 1. elokuuta jo kymmenennen kerran.

Sauna-ajot on yleisön parkkimaksua (5 euroa) lukuun ottamatta ilmaistapahtuma, joka on tarkoitettu koko perheelle. Kaikki saunat ovat yleisön käytössä lauantaina klo 12–23. Sunnuntaina on vielä mahdollisuus tulla aamusaunaan.

Lue myös: Festivaalien suosio kasvaa – tässä Suomen top 10

Työväenlauluja ja finnihitsejä

Ykspihlajan kulttuuriviikot ovat pullollaan arkista taviskulttuuria. Kokkolan Ykspihlaja on vanha satama- ja työläiskaupunginosa, jossa on voimakas kulttuurielämä. On esimerkiksi oma puhallinorkesteri, teatteri ja pari kuoroa.  

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tapahtuma järjestellään täysin vapaaehtoisvoimin. Monet artistit ottavat itse yhteyttä ja tulevat ilmaiseksi tai tosi edullisesti. Tänä kesänä on esimerkiksi mustalaiskulttuuria, työväenlauluja ja finnhits-konsertti.  Ilmaistapahtumia on paljon, ja liput maksavat vain 10–15 euroa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kesäteatterin puraisema

Suomen kesä pursuaa harrastajateatteriesityksiä. Puumalalaisen puutavarayrittäjä Simo Luukkosen kesän kohokohtia on harrastajateatterin kesänäytelmässä esiintyminen. Kesäteattereita on joka mökkipaikkakunnalla!

Hän on ollut Hurissalon Harrastajateatterissa mukana perustamisvuodesta 1995 lähtien. Kesäteatteri on ihan oma lajinsa, johon kuuluvat hassut sattumukset ja välillä tahatonkin komiikka.

Hurissalossa on vain 300 asukasta – mutta voimaa on kuin pienessä kylässä! Kyläyhdistys haki katsomon rakentamista varten EU-apurahaa ja osti kyläkoulun kunnalta. Pitihän teatterilla olla harjoituspaikka!

Kolme kovaa kesätapahtumaa

Lisää kesätapahtumista kertoo ET-lehti 10/2015, joka ilmestyy 27.5.

Saunafestareille tietenkin! Lähipiirissä on niin huonoja löylymiehiä ja naisia jotta aina valittavat että ei enää löylyä ja karkaavat lauteilta keskenkaiken. Tuolta festareilta voisi löytyä kestävänpiä saunakavereita ja mahdollisuus saunoa 11 tuntia putkeen... wow. Toiveissani olisi jotta kerran olisi sellainen saunakaveri jonka kanssa voisi käydä saunassa ja uimassa  niin viimeisen päälle että lopulta konttaisimme rannasta ylös mökille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla