Keskivertosuomalainen käyttää lomamatkan verran rahaa pelaamiseen joka vuosi. Se on antelias kolehti taiteelle, tieteelle, liikunnalle ja nuorisotyölle.

Veikkaus pyörittää parhaillaan mainoskampanjaa, jossa muistetaan vastuullisesta pelaamisesta ja peliriippuvaisen ongelmista.

Suomalaisten rahapelaaminen 2011 -tutkimuksen mukaan 78 prosenttia suomalaisista pelaa rahapelejä vähintään silloin tällöin. Keskimäärin suomalainen käyttää rahapeleihin 14 euroa viikossa.

Rahapelaajien määrä on ollut nousussa. Seuraava tutkimus toteutetaan ensi vuonna, jolloin selviää, onko talouden taantuma jarruttanut vai kiihdyttänyt rahapelaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ennuste on huono, sillä aiempien tutkimusten mukaan työttömät tai lomautetut käyttävät keskimääräistä suuremman osuuden käytettävissä olevista tuloistaan rahapeleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joku muu voittaa aina

Tarina äkkirikastumisesta on vastustamaton. Muuten on vaikea selittää, miksi suomalaiset pelasivat viime vuonna pelkästään veikkauspelejä yli 1,8 miljardilla eurolla.

Tulosta Veikkaus teki puolisen miljardia, joka kanavoitiin opetus- ja kulttuuriministeriön kautta suomalaiselle taiteelle, liikunnalle, tieteelle ja nuorisotyölle.

Veikkauksen missio kuuluu: Suomalainen voittaa aina.

Voittaja on ani harvoin sama suomalainen, joka rahansa pelaa. Veikkaus kertoo todennäköisyydet äkkirikastumiselle kiitettävän selkeästi:

Todennäköisyys voittaa Loton päävoitto on 1:15 380 937.

Viking Lotossa todennäköisyys päävoittoon 1:12 271 512.

Jokerilla lykästää kerta kymmenestä miljoonasta ja 10-tason Kenossa 10 oikein -tuloksen todennäköisyys on 1:2 147 180.

Eurojackpot on todellinen jättipotti, sillä päävoitto osuu kohdalle todennäköisyydellä 1:59 325 280.

Yksi risti kaksi – eurot miljoonaksi… Todennäköisyys moninkertaistaa euronsa Vakiolla ja veikata 13 oikein yhdellä sarakkeella on 1:1 594 323.

Mitä sinä ajattelet rahapeleistä?

Osa rahasta menee ehkä asialliseen kohteeseen.  Veikkausyhtymä törsää sikana.

Itsellä on taso euro per viikko.  Eli minimaalista  tuhlausta.  Monena vuona olen hyötynyt satasia  pikkuvoitoilla.  Kun ja jos kertymää on yli 500 e niin välimerelle kipaisen.

En ole koskaan pelannut rahapelejä. Mielestäni kauppojen auloissa olevat pelikoneet pitäisi kaikki poistaa. Huomiotani on kiinnittänyt miten eläkeläisiä seisoo koneiden edessä aivan jonoksi asti. Kuinka moni heistä lätkiikään ruokakauppaan tarkoitetut rahansa kyltymättömän koneen uumeniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla