Oululainen taksiautoilija Harri Häkämies ei ole aiemmin kokenut tällaista kyytiä. Se kun muuttui täysin odottamatta parin tunnin junailuksi.

”Tätä joskus pelännyt ja nyt se kävi!” Näin Harri Häkämies kertoo sattumuksistaan sosiaalisessa mediassa.

Paljon on Häkämieskin taksiurallaan kokenut, mutta tämän päivän kaltaista kyytiä hän ei ole vielä tehnyt. Facebook-sivullaan hän kuvailee tilannetta enemmän:

”Saatoin vanhempaa rouvaa laukkuineen junaan, taksi käynnissä aseman parkkipaikalla. Rouva junaan, laukut perään ja rollaattoria nostamaan... ovet sulkeutuu ja juna lähti liikkeelle! Käydään nyt sitten junalla Vihannissa kääntymässä.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ylimääräisen junailun jälkeen puhelimella Oulusta tavoitettu Harri kuulostaa kovin leppoisalta. Hän kiittelee junan konduktöörin rivakkaa toimintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olisin joutunut menemään Ylivieskaan saakka, mutta konnari järjesti nopeasti yhteyden Ouluun. Juna teki pysähdyksen Vihannissa ja pääsin heti paluumatkalle, Harri selvittää ET-lehdelle.

Myös Harrin kollegalla oli niin sanotusti avaintehtävä tässä tilanteessa.

– Onneksi sain soitettua työkaverilleni, joka kävi sammuttamassa taksini ja hakemassa avaimet pois.

Erityisesti ruuhka-aikaan ja -asemilla saattajien kannattaa olla valppaana, sillä pendolinon ovet menevät lukkoon heti liikkeelle lähtiessä. Oulun rautatieasemalta lähtenyt juna oli pendolino, joka ei normaalisti pysähdy Vihannissa.

Oulusta Vihantiin on noin 70 kilometriä eli noin tunnin ajomatka yhteen suuntaan. Jumiin jäänyt taksimies Harri Häkämies naurahtaa päässeensä tuona aikana nauttimaan jopa ilmaiset pullakahvit, jotka junan henkilökunta hänelle tarjosi.

Mikä on ollut sinun ikimuistoisin kyyti? Käy kertomassa omasi täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla