Muska ja Ykä Babitzin eivät ole laulaneet julkisesti yhdessä vuosiin. Nyt he nousevat lavalle yhdessä veljensä Kirkan tuotantoa muistelevalla Hengaillaan-konserttikiertueella.

– Me ollaan vaan aina laulettu, se ollut itsestään selvää, Muska Babitzin toteaa kysymykseen, miten on mahdollista, että yhdestä ja samasta perheestä syntyi niin monta muusikkoa.

Muskan veli Ykä Babitzin epäilee lasten laulutaidon johtuvan siitä, että heidän äitinsä oli taitava laulaja ja musiikki soi kotona jatkuvasti.

– Ja kova äänemme johtuu siitä, että me ollaan vanhaa sotilassukua, Ykä nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt sisarusten kovia ääniä voi kuulla marraskuussa starttaavalla, kuukauden mittaisella Hengaillaan-kiertuueella, jossa kuullaan lähes seitsemän vuotta sitten menehtyneen Kirka-veljen tuotantoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Se ei olekaan ihan vähäinen tuotanto, siihen sisältyy melkein tuhat kappaletta, Ykä kertoo. 

Pitkästä aikaa yhteistä laulua

Muska esiintyy Hengaillaan-kiertueen jokaisella 18 keikalla, Ykä on mukana neljällä. Molemmat odottavat innolla yhteistä kiertuetta. Muskalla on tänä vuonna jo takana noin 60 keikkaa, Ykä laulaa satunnaisesti oman päivätyönsä ohessa ja yleensä klassisempaa musiikkia. 

Milloin he ovat muuten nämä 1970-luvulla Euroviisu-karsintoihinkin yhdessä pyrkineet sisarukset ovat laulaneet yhdessä. 

– Siitä on kyllä vierähtänyt jokin aika. Eiköhän se ole ollut jokunen joulu sitten varmojen hittien eli joululaulujen parissa, Ykä tuumii. 

Kirka kuului eläessään vahvasti kaikkien sisarusten jouluperinteisiin. Mies kun oli yleensä joulun tienoon keikoilla, niin hän piti ennen joulua suvulle juhlat. 

– Ne oli aina isot juhlat ne, sisarukset muistelevat haikeudella. 

Lisää Muska ja Ykä Babitzinin sisaruussuhteesta kerrotaan ET-lehden numerossa 20 (ilmestyy 26. marraskuuta 2014).
Hengaillaan-kiertue alkaa 14.11. Pihtiputaalta ja päättyy 14.12. Kuopioon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla