Koko Suomen huutokauppakeisari Aki Palsanmäki tietää, mitkä tavarat jäävät helposti ilman ostajaa.

Nelosen Huutokauppakeisari-ohjelmasta tuttu Aki Palsanmäki näkee ammatissaan sen, miten muoti muuttuu huutokaupoissakin.

Taustaa: Huutokauppakeisari neuvoo – nämä tavarat viedään nyt käsistä

Esineet, joita ostajat muutama vuosi sitten himoitsivat, eivät enää tahdo käydä kaupaksi. On yksi kuitenkin ominaisuus, joka vaikeuttaa kaupantekoa tuotteessa kuin tuotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Nykyisessä lama-Suomessa ei mene kaupaksi kuin ehjä tavara. Huutokauppa on vähän kuten autokauppakin, ei risaa saa kaupaksi kuin korkeintaan pilkkahinnalla, toteaa Palsanmäki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Palsanmäen mukaan on kolme tuoteryhmää, joiden hinnat ovat laskeneet viime aikoina. Osan myynti on loppunut käytännössä kokonaan.

Kärsivällisyyttä kehiin! 3 x vaikeat tuotteet

  1. Antiikkihuonekalujen kysyntä on ollut laskussa. Etenkin kierrebarokkihuonekalut, jotka usein ovat isokokoisia, eivät tahdo löytää ostajia. 
  2. Talonpoikaisesineistön ja -huonekalujen hinnat ovat olleet laskussa. Talonpoikaistuolin hinta saattoi olla kolme neljä vuotta sitten 70 euroa, nyt siitä saa 15–20 euroa.
  3. Tietyt käyttöhuonekalut ovat sellaisia, että niiden myyntiarvo on nolla. 10 vuotta vanhaa sohvakalustoa on todella vaikea myydä.

Lue myös: Näin muutat omaisuuttasi rahaksi nopeasti – 8 ammattilaisvinkkiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla