Aikuiset lapset muuttivat pois kotoa, mutta iso kasa tavaraa jäi jälkeen. Ammattijärjestäjä Maria Laitinen kertoo, kuinka hankkiudut eroon lastesi romuista.

  • 1. Lapsi muuttaa pois kotoa, tavarat myös

Ammattijärjestäjä Maria Laitisen oma 18-vuotias tytär oli muuttamassa pois kotoa vuosi sitten. Hän pyysi tytärtä käymään tavaransa läpi ja ottamaan mukaan kaiken, minkä haluaa säilyttää.

Tyttären mukaan lähti kaksi laatikkoa. Laitinen itse piti muistona äitienpäiväkortit. Vaatteet ja muu käyttökelpoinen tavara laitettiin kierrätykseen. Piirustukset, joita tytär ei halunnut mukaansa sekä vanhat koulukirjat, kokeet ja muu tarpeeton tavara vietiin roskiin.

  • 2. Yhteiset talkoot

Sovi aikuisten lasten kanssa päivämäärä, jolloin käytte varastot yhdessä läpi. Kaikki ottavat talteen haluamansa muistot ja loput tavarat viedään kierrätykseen tai kaatopaikalle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • 3. Anna määräaika

Anna lapsillesi esimerkiksi puolen vuoden määräaika, mihin mennessä heidän täytyy hakea tavaransa pois. Sen jälkeen sinulla ei ole velvollisuutta säilyttää tavaroita ja voit hankkiutua niistä eroon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso kuvat: Onko sinunkin kotisi aikuisten lastesi romuvarasto?

  • 4. Palkkaa ammattijärjestäjä

Lasten tavaroihin liittyy tunteita ja muistoja, jotka vaikeuttavat niistä luopumista. Pyydä avuksi ammattijärjestäjää, joka voi lajitella tavarat ohjeidesi mukaan. Ammattijärjestäjä voi toimia myös työnjohtajana koko perheen yhteisissä talkoissa.

1980-luvun tietokoneet, vanhat tietokonepelit, pelikonsolit ja jotkut lelut ovat kysyttyä tavaraa eli niitä ei kannata heittää pois ennen kuin on selvittänyt niiden arvon.

Lukijat: "Nämä kauheat asiat siivosin kuolinpesästä"

Jäljellä on viellä aikuisten lasten kirjat! Kyllä kun säilyttää 20vuottakin  aikuisten lasten tavaroita ja kerinnyt muutaa Yksin pieneen asuntoon.On oikeus laitaa kiertoon ne,jos kierätettävää, kun eivät omiin koteihin halua.7189 Onhan se prosessi myös laskkee irti, kodin muistakin tavaroista.Joiden perusta kai on pitää kiini muistoista.Muistot on kauniimpia sydämmessä ja säilyy siellä.

No kyllä nämä jutut ihan hyviäkin on, meille poropeukaloille hiukan vertaistukea! Tavarat on helposti tauti, ja hyvä muistuttaa siitä. Kasvoin evakoitten lapsena, kaikki pantiin talteen jos sattuis tarvitsemaan, kun tyhjin käsin pari kertaa elämä alusta aloitettu. Autetaan toisiamme parempaan selkeämpään elämään! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla