ET-lehden lukijat kertovat, kuinka julmia perintöjä he ovat saaneet raivattavakseen. Osaako kukaan edes kuvitella, mitä kaikkea suomalaiset säilyttävät kodeissaan?

Autotalli täynnä vaatekasoja ja huone eläimen päitä. Tukuttain rikkinäisiä koneita ja astioita. Rivistöt viilipurkki- ja kananmunakennoja. Veroilmoitukset 30 vuoden takaa. Näköjään kaikenlaisia jänniä asioita löytyy ihmisten kodeista kuoleman jälkeen.

Etlehti.fissä aiemmin julkaistu, äärimmäisen suosittu artikkeli ”Älä jätä tätä perinnöksi – katso pysäyttävät ennen ja jälkeen -kuvat” on kirvoittanut suomalaisia keskustelemaan aiheesta aktiivisesti.

Etlehti.fin lukijoilla on kokemusta monenlaisten kuolinpesien raivauksista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 • ”Perin kerrostalokaksion ja vanhan mökin täynnä tavaraa. Sieltä on jo metalliromua tyhjennetty kaksi kuormaa ja yksi lavallinen roinaa, mutta ei tunnu vielä missään.”
 • ”Äitini oli ihana ja sydämellinen ihminen, mutta hän oli myös armoton hamstraaja. Meni monta viikkoa jäämistön selvittelyssä: oli viilipurkkitornia, kananmunakennoja, kukkaruukkuja, rikkinäisiä astioita, villasukanvarsia, toimimatonta silitysrautaa, kynttiläsarjoja, tuhansia valokuvia tuplana, käytettyä lahjapaperia, lehtiä, kuolinilmoituksia, seinällinen kirjakerhon kirjoja, vaatekaapit räjähtämispisteessä… Kyllähän sitä siskon kanssa saatiin nauraa monet naurut: ’ei ole totta, tämänkin on säilyttänyt’.”
 • ”Yksi perintökaksio on nyt tyhjätty. Meni siinä useampi kuukausi. Perinnön jättäjä oli hyvin tietoinen asiasta ja työmäärästä eläessään, mutta mitään ei saanut tehdä ennen hänen kuolemaansa.”

  Lue myös: Näin siivoat kuolinpesän
  – raivaajan 10 parasta neuvoa

 • ”Isäni iso omakotitalo oli pullollaan kaiken maailman roinaa. Kun se oli täynnä, hän hommasi pihalle monta kappaletta isoja, muovilla päällystettyjä teltan näköisiä "mökkejä". Vintille ja saunakamariin hän teki hyllyjä kaikki seinät täyteen, jotta sai enemmän tavaraa mahtumaan. Autotalli, varastotilat ja liiteri olivat myös täynnä roinaa. Hän kierteli kirpputoreja ja osti lisää, mitään ei myynyt pois. Kuolemansa jälkeen me lapset jouduimme kahden vuoden ajan talkoisiin tyhjentämään kiinteistöä, ja monta jätelavallista siitä tuli.”

  Huutokauppakeisari neuvoo:
  Näille vanhoille tavaroille riittää nyt ostajia

 • ”Tyhjensin anoppini asunnon hänen kuoltuaan ja sieltä lähti lavallinen kaatopaikalle ja toinen kirpputorille. Kolme kokonaista vaatekomeroa oli täynnä kankaita, eikä hän ollut edes mikään ompelija. Pöytäliinoja ja pyyhkeitäkin oli tukuttain.”
 • ”Yhden kerrostaloasunnon olen tyhjentänyt. Lähetysapujärjestölle meni käytännössä kaikki tavara. En jaksanut alkaa myydä enkä halunnut heittää roskiin. Sohva oli tosin maattu sellaiseen kuntoon, että se meni roskiin. Erilaisia virallisia papereita, kuten veroilmoituksia 30 vuoden takaa, oli kansioissa hyllymetreittäin. Lähes kaikki meni tuhottavaksi.”

  Vinkki! Näin muutat omaisuuttasi rahaksi nopeasti
  – 8 ammattilaisneuvoa

 • ”Vanhempien talon mukana tuli yli 60 vuotta kerätty tavarapaljous. Oli rikkinäisiä lamppuja, kirjoituskoneita ja muita tekniikkaa yksi huone. Toinen huone isäni metsästämiä eläimenpäitä. Vaatteita autotallin täytteenä. Homehtunutta ruokaa kellari täynnä.  Eipä juuri huvittanut jäädä siivoamaan. Enkä kaivannut mitään tavaroita. Tärkeintä ovat kuitenkin aina ihmiset. Siinä eivät materiaaliset muistot auta.”

Oletko sinä raivannut kuolinpesän? Millainen urakka se oli ja mitä jäi käteen? Kerro ja keskustele aiheesta täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
kirsikankukka55

"Nämä kauheat asiat siivosin kuolinpesästä"

Ei sanat riitä kuvaamaan, miten kurja on lukea tälläisiä otsikoita. Vielä haudan takaa omainen aiheuttaa pelkkää kurjuutta ja kauheutta, niinkö?

Täytyy ymmärtää että vanhukset kokivat sota-ajan köyhyyden ja puutteen. Ehkä se selittää sen että mitään ei raaski heittää pois. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla