Velanotto on Suomessa nyt niin halpaa, että Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju kannustaa suomalaisia seuraamaan hänen omaa esimerkkiään.

– Lainakorot ovat alle inflaatiotason, joten velanotto kannattaa. Minä ainakin olen ottanut velkaa, kun se on nyt niin edullista, pääekonomisti Aki Kangasharju totesi ISTV:n haastattelussa keskiviikkoaamuna.

Asuntolainoja myöntävän Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Ari Pauna kirjoittaa keskiviikkona julkaistussa blogissaan, että pankkien kova kilpailu asiakkaista erityisesti pääkaupunkiseudulla ajaa asuntolainojen hintoja yhä alemmas.    

Lue myös: Lainan lyhennysvapaasta tuli hittituote

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Koko alkuvuoden ajan hyvän maksukyvyn ja likvidit vakuudet omaavat asiakkaat pääkaupunkiseudulla ja Tampereella ovat saaneet nauttia jatkuvasti alenevista marginaalitarjouksista. Tämän päivän taso on jo 0,75–0,85 prosenttia parhaimmillaan. Ensi vuonna kuljemme jo selvästi lähempänä 0,50:tä prosenttia. On turha väittää muuta, Pauna totesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Likvidit vakuudet ovat sellaisia, joiden myynti sujuu tarvittaessa sutjakkaasti.

Kotitalouksien velkaantumisaste kasvoi viime vuonna niin, että se oli vuoden lopussa 122 prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista. Tämä tarkoittaa sitä, että velkaa oli 1,2-kertaisesti tulojen määrä.

Finanssialan keskusliiton kyselyn mukaan viime vuonna 50–54-vuotiaista 40 prosentilla oli asuntolainaa ja 44 prosentilla kulutusluottoa.  55–59-vuotiaista asuntolainaa oli lähes joka kolmannella.

Kysely

Onko sinulla asuntolainaa?

Ei
Ei
52.6%
Kyllä
Kyllä
47.3%
Ääniä yhteensä: 38
Vierailija

Noerdea  on epäluotettava.  Mitä muuten merkitsee  2-3  %  pelivara.  Suomessa  -90  kun kokoomus ja keskusta oli ohjaimissa niin korot  nostettiin 15 %  kahta puolin.

Lisäksi kepulainen  pressa  neuvoi  tuomareita että  pankit on aina oikeassa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla