Uutta autoa ostavan kannattaa ostaa lisäksi mahdollisimman halpa kakkosauto – romutettavaksi.

Jos olet ostamassa uutta vähäpäästöistä autoa, osta ensin mahdollisimman halpa yli 10-vuotias auto.

Kun toimitat sen romutettavaksi, saat uudesta autosta 1 500 euron alennuksen. Sopivan ikäisen auton saa halvimmillaan parilla sadalla, joten luvassa on reilusti yli 1000 euron ylimääräinen alennus.

Etsitkö autoa? Suuntaa autotielle.

Alennus perustuu heinäkuun alusta voimassa olleeseen romutuspalkkiokokeiluun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uuden auton ostaja saa 1500 euron alennuksen romuttaessaan samalla yli 10 vuotta vanhan auton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Romutuspalkkion edellytyksenä on, että ostettavan uuden auton hiilidioksidipäästöt ovat alle 120 grammaa kilometriltä. Palkkion saa myös silloin, jos uuden auton käyttövoimana on kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli, metaani tai sähkö.

Taustaa: Iso farmarikin mahtuu päästörajoihin.

Kokeilu on voimassa joulukuun loppuun tai siihen asti, kunnes siihen varattu kolmen miljoonan euron määräraha on käytetty. Valtion osuus palkkiosta on 1000 euroa ja autoalan 500 euroa.

– Romutustodistukseen kirjataan auton viimeinen rekisteriin merkitty omistaja. Vain hänellä on oikeus romutuspalkkioon. Kannattaa muistaa, että auton ei tarvitse olla katsastettu, kertoo Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

8 muistettavaa romutuskampanjasta

  1. Vanha auto pitää luovuttaa kierrätykseen virallisessa vastaanottopisteessä. Sieltä auton omistaja saa luovutuksesta romutustodistuksen. Auton romuttaminen on Suomessa maksutonta.
  2. Romutettavan auton ja tilalle hankitun uuden auton tulee olla henkilöautoja.
  3. Romutuspalkkion edellytyksenä on, että romutustodistus ja uuden auton tilaussopimus on päivätty ajankohdalle 1.7.–31.12.2015. Alkuperäinen romutustodistus luovutetaan myyjälle uuden auton oston yhteydessä.
  4. Yhteen uuteen autoon voi käyttää vain yhden romutuspalkkion. Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran.
  5. Romutettavan auton on oltava ensirekisteröity vähintään 10 vuotta ennen romutusta.
  6. Romutuspalkkion saajan on oltava romutettavan auton viimeinen rekisteriin merkitty omistaja. Avustuksen saaja tulee merkitä romutettavan auton omistajaksi ennen kuin auto poistetaan lopullisesti rekisteristä.
  7. Romutuspalkkio myönnetään vain yksityishenkilölle.
  8. Palkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, jonka CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km tai jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli, metaani tai sähkö.

Lisää tietoa romutuspalkkiosta löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla