Kuvan henkilö ei liity jutun tapaukseen.
Kuvan henkilö ei liity jutun tapaukseen.

Yksi etlehti.fi:n suosituimmista keskusteluista on niin kutsuttu "tonniketju".

Miten pärjäät tonnin eläkkeellä? Tässä melkein viisi vuotta sitten käynnistyneessä keskusteluketjussa on mainittu monenlaisia selviytymiskeinoja tuhannen euron kuukausieläkkeellä elämiseen.

Säästämisvinkeistä uusimmat keskittyvät roskakatosten hyödyntämiseen, dyykkaukseen, kuten tämä nimimerkki Helmin rehellinen kirjoitus.

"Raha ei riitä kaikkeen"

”Hyvällä onnella elän ehkä 20–30 vuotta, joten olen alkanut tyhjentämään asuntoani itselleni tarpeettomista tavaroista myymällä niitä kirpputoreilla ja netissä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta jotkut esineet eivät kelpaa edes halvalla. Olen niitä sitten vienyt taloyhtiön roskakatokseen erilliseen laatikkoon ja laittanut lapun päälle, että saa ottaa ilmaiseksi. Aina ovat kelvanneet jollekin tuntemattomalle. Itselleni on tullut hyvä mieli pelkästään siitä, ettei niitä ole tarvinnut roskiin heittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Hyvä mieli on tullut siitä, ettei esineitä ole tarvinnut heittää roskiin."

Olen lopettanut sanoma- ja aikakauslehtien tilaamisen monta vuotta sitten. Minua ei yhtään hävetä kaivella roskakatoksen paperinkeräykseen menevää roskalaatikkoa ja poimia sieltä lehtiä luettavakseni. Ei yhtään haittaa lukea esimerkiksi päivän tai kahden vanhaa Hesaria, kun ei se maailma niin kamalasti muutu parissa päivässä.

Itse kannoin sanomalehtiä roskakatokseen 40 vuotta, kun oli varaa niitä tilata. Toivottavasti niitä lukivat henkilöt, jotka olivat samassa tilanteessa kuin minä nyt olen: raha ei riitä kaikkeen.”

Helmi

Keskustele

Oletko sinä hyödyntänyt roskiksia? Vai mitkä ovat parhaat säästämiskeinosi?

Käy lukemassa keskustelua ja kommentoimassa omilla havainnoillasi.
Lue lisää täältä: Miten pärjäät tonnin eläkkeellä?

Kysely

Harrastatko dyykkausta?

Kyllä
Kyllä
66.6%
En
En
33.3%
Ääniä yhteensä: 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla