Työeläkeyhtiöiden uusi eläkkeiden käsittelyjärjestelmä ilahduttaa hätäisintäkin eläkkeelle lähtijää. Eläkehakemusten käsittelyaika on kutistunut parista päivästä jopa muutamaan tuntiin.

Pikaisesta palvelusta pääsevät nauttimaan ne, jotka tekevät vanhuuseläkehakemuksen sähköisesti verkossa. Lisäksi työeläkeyhtiöllä pitää hakemuksen saapuessa jo olla käytettävissään hakijan loppupalkan tiedot, jotka työnantaja toimittaa.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäjä tarvitsee verkkopankkitunnukset, jotta eläkeyhtiö voi tunnistaa hänet.

Eläkettä voi edelleen hakea myös perinteisesti paperilomakkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pikainen eläkepäätös on luotettava, vakuuttaa Ilmarisen eläkejohtaja Anne Koivula.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Eläkkeen laskeva järjestelmä on testattu moneen kertaan, ja se on käytössä useissa eläkeyhtiöissä.

Vanhuuseläkkeelle voi nykylainsäädännön mukaan siirtyä 63–68 vuoden iässä. 1950-luvulla syntyneet pitkäaikaistyöttömät saavat hakea eläkettä jo 62-vuotiaana.

Vanhuuseläke alkaa aikaisintaan työsuhteen päättymistä seuraavan kuukauden alusta.

Täydennystä eläkkeeseen

Jos olet sinkku ja ansaitset alle 1 315,88 euroa kuukaudessa tai olet parisuhteessa ja ansiosi ovat alle 1 172,05 euroa kuukaudessa, voit saada kansaneläkettä vanhuuseläkkeesi lisäksi. Tätä sinun ei tarvitse hakea erikseen, vaan työeläkeyhtiösi toimittaa siitä hakemuksen Kelaan.

Eläkettä voit kartuttaa myös jatkamalla työntekoa samalla kun nostat eläkettä. Eläkeellä tehdystä työstä karttuu uutta eläkettä 68 vuoden ikään asti. Kun sitten jäät kokonaan pois töistä, tee uusi vanhuuseläkehakemus. Saat uuden eläkkeen tilillesi 68 vuotta täytettyäsi tai sen jälkeen.

Askelmerkit eläkkeelle

  1. Sovi työnantajasi kanssa, milloin työsuhteesi päättyy.
  2. Jos haluat nopeuttaa hakemuksesi käsittelyä, pyydä työnantajaasi täyttämään työsuhteen päättymisilmoitus.
  3. Tee vanhuuseläkehakemus työeläkeyhtiöösi noin kuukautta ennen kuin aiot jäädä eläkkeelle. Tätä aikaisemmin sitä ei kannata tehdä, sillä työeläkeyhtiö tarvitsee hakemuksen käsittelyä varten työnantajaltasi ilmoituksen työsuhteen päättymisestä ja tiedot loppupalkasta. Nämä tiedot valmistuvat vasta juuri ennen työsuhteesi päättymistä.
  4. Kerro hakemuksessa, mistä päivästä alkaen jäät eläkkeelle.
  5. Voit liittää hakemukseesi työsuhteen päättymisilmoituksen. Jos et sitä tee, työeläkeyhtiö pyytää sen työnantajaltasi, kun hakemuksesi on saapunut eläkeyhtiöön.

Lähde: Ilmarinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla