Superhelppo kahden aineen tahna maustaa pastakastikkeen.

Hernepasta

1–2 annosta

150 g pastaa
1½ rkl oliiviöljyä

Tahna

100 g tuoreita tai pakasteherneitä
100 g piparjuurituorejuustoa
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
(herneenversoja)

  1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Lisää oliiviöljy valutetun kypsän pastan joukkoon.
  2. Keitä herneitä kymmenen minuuttia. Valuta herneet.
  3. Lusikoi piparjuurituorejuusto lämpimien herneiden sekaan ja soseuta ainekset sauvasekoittimella. Mausta tahna rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.
  4. Sekoita hernetahna pastan joukkoon ja ripottele päälle herneenversoja.
  5. Vinkki! Tee hernetahnaa tupla-annos ja sipaise sitä levitteeksi leivälle.