Helsingin Kalliossa oleva Kotiharjun sauna on Kauko Huhtisen, 65, voimapaikka, jossa hän käy tutulla porukalla monta kertaa viikossa.

"Olen jo useita vuosia saunonut keskiviikkoisin Kotiharjun saunassa Helsingissä muutaman miehen porukassa. Kesäisin pelaamme petankkia Torkkelinmäellä, josta siirrymme saunaan. Kotiharjussa on mukava tunnelma ja puulämmitteisestä isosta kiukaasta tulee huippuhyvät löylyt. Lauteille mahtuu lähes 30 ukkoa, mutta me kovat jätkät istumme piippuhyllyllä eli komentosillalla, jossa on kuumimmat paikat.

Saunominen on viikon mukavimpia hetkiä. Käymme jäähyllä muuan muassa poliittisia keskusteluja, ja olen tutustunut kiinnostaviin uusiin tyyppeihin. Olen vihreä, mutta keskustelen mielelläni erään persun kanssa, vaikka arvomme ovat erilaiset.

”Äitini piti yleistä saunaa Lappeenrannassa useita vuosia 80-luvulle asti.”

Käymme monta kertaa löylyssä ja vilvoittelemassa kadulla. Ohikulkijat nostavat peukkuja, ja me pääsemme saunaoluiden kanssa usein turistien valokuviin. Sisälläkin on hyvät vilvoittelutilat. Saunaillan hupinamme on aina Iltasanomien 10 kysymystä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Porukkaamme yhdistää Nepal, petankki, teoreettinen filosofia ja Metsätalo. Opiskelin aikoinaan metsänhoitajaksi Metsätalolla, jossa oli myös teoreettisen filosofian laitos. Ollessani Nepalissa töissä pari vuotta ystävystyin siellä erääseen samaan aikaan filosofiaa opiskelleeseen. Hänen kauttaan saunaporukkamme koostuu enimmäkseen filosofeista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen nauttinut pian kaksi vuotta eläkeläisen stressittömästä ja mukavasta elämästä. Yksi tehtävä päivässä riittää.”

Kauko Huhtinen, 65, Helsinki

Sisältö jatkuu mainoksen alla