Valviran päätökset rajoittaa väliaikaisesti lääkärin hoito-oikeuksia pysyvät voimassa.

Alun perin Valvira oli rajoittanut lääkärin oikeuksia hoitaa potilaidensa kilpirauhassairauksia ja määrätä kilpirauhashormonivalmisteita. Ko. lääkäri valitti Valviran päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen, joka kumosi Valviran päätökset. Valvira puolestaan valitti hallinto-oikeuden päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jonka päätös nyt siis palautti voimaan Valviran alkuperäiset rajoitukset.

Valvirassa on vireillä muitakin kilpirauhassairauksien hoitoon liittyviä asioita. Lue tästä, mistä kilpirauhassairauksien hoitoon liittyvissä erimielisyyksissä on kysymys.

Valviran mukaan nyt kyseessä oleva lääkäri on määrännyt trijodotyroniinia (T3) ilman asianmukaisia lääketieteellisiä perusteita. Potilaita ei myöskään ole seurattu riittävästi. Kanteluita Valviraan ovat tehneet lähinnä keskussairaaloiden sisätautilääkärit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisätautilääkäreiden potilaiksi oli tullut henkilöitä, jotka olivat saaneet liiallisen T3-lääkityksen seurauksena kilpirauhasen liikatoimintaa muistuttavan tilan, johon kuului muun muassa sydämen rytmihäiriöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisätautilääkäreiden mukaan potilasturvallisuus oli vaarantunut ja seurauksena oli ollut vakavia haittavaikutuksia.

Lähde: mediuutiset.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla