Meikki ei pakkaudu juonteisiin eikä poskia kuumota, kun teet ihosi mukaiset pohjatyöt. Parhaimmillaan kasvoiltasi häviää viisi vuotta.

 1. Meikinalusvoide nuorentaa!

  On olemassa kohottavia meikinalusvoiteita, jotka säännöllisesti käytettyinä kiinteyttävät ihoa.

 2. Meikkivoide levittyy kauniisti.

  Levitä meikin­alusvoiteen alle silti myös kosteusvoide suojaamaan ihoasi. Anna sen imeytyä rauhassa, niin meikinalus­voide levittyy paremmin.

 3. Meikki kestää aikaa.

  Kun valitset ihosi mukaisen, oikeanlaisen alusvoiteen, meikki kestää iholla tuntikausia, eikä paakkuunnu rumasti. Kun teet aamulla hyvän pohjan, meikki saattaa kestää hyvin iltaan asti.

  Kiinnostava artikkeli:
  Julkkismeikkaajalta saa kauneusvinkin vaikka kassajonossa

 4. Ihosta tulee sileä.

  Jos iho on ryppyinen, meikkivoide pakkaantuu juonteisiin. Meikinpohjustusvoide estää juonteikkuutta.

 5. Iho kirkastuu.

  Alusvoide tasoittaa ihoa ja saa sen hehkumaan meikin alta.
  Ohut voide ei tuki ihoa, vaan antaa sen hengittää.

 6. Iho ei kiillä, vaikka hikoilet.

  Monet meikin­alusvoiteet jättävät ihon mattapintaiseksi, joten niitä voi käyttää estämään kiiltoa erityisesti otsalla, nenällä ja leuassa.

 7. Punastelu rauhoittuu.

  Kysy asiantuntijalta punaisuutta rauhoittavia
  voiteita, niissä on hyvä valikoima. Kannattaa olla tarkkana, eli älä osta meikin alle vain jotakin voidetta.

 8. Meikinalusvoiteet eivät ole kalliita.

  Hinta ei aina ole laadun tae. On myös edullisia, erilaisille ihotyypeille sopivia meikinalusvoiteita.
   

  Lue myös: Tupla-aakkoset hämmentävät – tiedätkö mitä nämä meikkinimet tarkoittavat?

 9. Helppo säilyttää.

  Meikinalusvoide on riittoisaa, ja se on pakattu usein pieniin tuubeihin. Sitä voi käyttää myös paikallisesti juonteisiin ja huokosiin.

 10. Meikinalusvoide pelastaa juhlapäivät.

  Jos sinulla on kuiva iho, sijoita hyvään päivävoiteeseen ja käytä meikinalusvoidetta erityistilaisuuksissa. Jatkuva alusvoiteen käyttö saattaa kuivattaa ihoa entisestään.
  Asiantuntijana: Suomen kosmetologikoulun johtaja, kosmetologi Tuija Piekkala.

Näin meikki pysyy x 4

 1. Kosteusvoide
 2. Meikinalusvoide
 3. Meikkivoide
 4. Puuteri

Hiusten harmaantuessa muuttuu muukin kuin väri. Hoitorepertuaari ja muotoilutuotteet kannattaa päivittää harmaiden hiusten koostumukseen sopiviksi.

1. Käy kampaajalla teettämässä tilannetarkastus

Harmaantunut hius muuttaa usein myös tekstuuriaan. Siitä saattaa tulla lasimaisempi, karheampi, heikompi, kuivempi, kiillottomampi, tai yleensä jonkinlainen kombinaatio näistä.

Jokusen harmaan haituvan vuoksi ei hoito- ja muotoilurutiinia tarvitse erityisesti muuttaa. Kun hiuksissa on noin 20 % harmaata, alkaa se näkyä kunnolla. Kampaaja voi määritellä, kuinka paljon harmaita on ja paljonko yksittäisessä hiuksessa on harmaata. Tämä määrittely auttaa myös päättämään, kuinka hiuksia jatkossa kannattaa värjätä, kun oma harmaa halutaan kauniisti ja luonnollisesti esiin.

2. Pese ja hoida hiukset hohtaviksi

Kun harmaat hiukset sitten hallitsevat kuontaloa, kannattaa niiden koostumusta tunnustella tarkkaan. Ovatko ne kuivemmat, karheammat vai kenties kovin hentoiset?

Kosteuttavat hoitotuotteet sopivat kuiville hiuslaaduille ja hiuspohjille. Valitse siis kosteuttava ja ravitseva sampoo vakituiseksi hiustenpesuaineeksi. Koostumuksista löytyy keveitä ja tuuheuttavia tuotteita hennoille harmaille ja runsaasti ravitsevia öljyisempiä pohjia pörröisille tai karheammille kutreille.

Syväpuhdistus on tarpeen, jos käytät paljon muotoilutuotteita tai hius kellastuu tai väri muuttuu muuten turhan tunkkaiseksi. Syväpuhdistavaa, kirkastavaa sampoota kannattaa käyttää kerran parissa viikossa.

Hopeasampoo on sitten se varsinainen hopeisen tai grafiittisen hiuksen korostaja. Nämä sinisen ja lilan sävyjä sisältävät sampoot syventävät kauniisti viileitä sävyjä. Mitä kauemmin sampoo vaikuttaa, sitä viileämpi lopputulos. Älä lotraa näillä päivittäin, ellet halua sinertävää tai tunkkaista lopputulosta. Kerran viikossa on yleensä hyvä tahti.

Hoitoaine on viimeistään nyt lisättävä repertuaariin, jos haluat hallittavuutta, kiiltoa ja joustavuutta hiuksiisi. Kerran viikossa käytettävä tehohoito tekee ihmeitä kiillottomille, korppuisille tai himmentyneille hiuksille.

Vaikka hiuspohja ja hiukset ovat nyt kuivemmat, älä harvenna pesuväliä! Hiukset ja iho kaipaavat nimenomaan niitä pehmentäviä, kosteuttavia ja hoitavia aineita, joita saavat vain hoitotuotteista.

3. Ota käyttöön sopivat muotoilutuotteet

Myös hiusten muotoilutarpeet muuttuvat usein harmaantumisen myötä.

Oikein hentoinen hius kaipaa nyt volyymia, tukea ja vahvistusta. Loistotuotteita ovat hoitavat mutta napakan pidon antavat muotovaahdot sekä tuuheuttavat föönausnesteet.

Karhea, jouhimainen ja vaikeasti hallittava hius puolestaan kaipaa hoitavia öljyjä sekä joustavuutta, sileyttä ja kiiltoa lisääviä tuotteita kuten hiusöljyjä ja kutrit kuriin muokkaavia muotoiluvoiteita.

Jämäkällä hiuslakalla on taipumus tehdä kampauksesta kypärämäinen. Jos hiuskiinne on kampauksen käytössä tarpeen, valitse joustavan pidon antava kiinne ja muista suihkuttaa sitä tarpeeksi etäältä.

 

Asiantuntijat: Anna Järvinen/L'Oréal Finland, Heidi Alastaro/IdHair, Laura Bengtsson/Wella Professionals ja Tommi Ruskomäki/Goldwell

Aivan kuin vaatteet, myös ihonhoitorutiini tulisi vaihtaa talvella säähän sopivaksi.

1. Välttele vesipesua

Öljypohjainen puhdistusaine sopii useimmille ja jättää ihon kimmoisaksi ja pehmeäksi, vaikka sen huuhtelisi pois vedellä. Jos vesi tuntuu silti kuivattavan tai kirvelevän kasvoja, kannattaa sillä putsaaminen lopettaa pahimpien pakkasten ajaksi. Pyyhi puhdistusmaito pois kasvovedellä.

2. Kasvovesi käyttöön

Kasvovesi on pintakuivan ihon pelastaja. Se auttaa ihoa palautumaan veden ja puhdistusaineiden rasittavalta vaikutukselta. Kasvovesi palauttaa ihon oman suojakerroksen nopeammin ja tasaa sen pH-arvon ihanteelliseen 5,5:een. Se myös pehmentää ja valmistaa ihoa imaisemaan kosteusvoiteen paremmin.

3. Rasvaa rivakasti

Levitä vartalovoide vielä vähän kosteaan ihoon heti pesun jälkeen.

4. Sauno maltilla

Sauna on couperosaihon vihollinen. Löylyistä kannattaa nauttia mietoina ja välttää rajuja kylmän ja kuuman vaihteluita. Skippaa siis avanto.

Useimmat tarvitsevat erilaiset kosteusvoiteet kesäksi ja talveksi.

5. Suojaa säntillisesti

Hylkää perinteiset pakkasvoiteet! Ne tuppaavat jäätymään iholle pahentaen paleltumista. Paras pakkassuoja on hengittävä ja suojaava vaatekappale, kuten posket peittävä kaulaliina. Luonnonöljypohjaiset hoitovoiteet ovat huoleton valinta pakkaseen, sillä luonnonöljyt ja -vahat imeytyvät ihoon ja antavat sille hengittävän suojan, joka ei jäädy päin pläsiä.

6. Räätälöi rutiinisi

Valitse kosteusvoiteen koostumus ihosi tunnun ja säätilan asettamisen haasteiden mukaan. Mitä rasvaisempi, sen suojaavampi ja ravitsevampi. Rasvoittuva iho puolestaan kaipaa lisäkosteutta, mutta ei liikaa rasvaa. Alkoholia sisältäviä puhdistustuotteita ei kannata talviaikaan käyttää niiden kuivattavan vaikutuksen vuoksi.

7. Kuori kuivaakin ihoa

Korpuksi kuivunutta ja hilseilevää ihoa on hyvä kuoria kerran pari viikossa rakeettomalla kuorinnalla, joka auttaa hoitovoiteita imeytymään paremmin. Kosteuttavat naamiot ovat erityisen ihania kovia kokeneelle hipiälle.