Oletko koskaan pohtinut miettimään, mitä terveellinen elämä sinulle merkitsee? Ja miten pidät sitä yllä?

Tänä päivänä suomalaiset arvostavat terveyttä yli kaiken. Ja se näkyy terveellisen elämän määritelmissä.

Terveellinen elämä merkitsee suomalaisille ennen kaikkea elämäniloa ja tasapainoa. Se tarkoittaa elämää ilman sairauksia.  Asia ilmenee tuoreesta Mitä terveys on -tutkimuksesta.

Vastaajat liittivät terveyteen vahvasti myös vapauden: terveellä ihmisellä on vapaus tehdä asioita, joita hän haluaa. Asioita, jotka mahdollistavat tasapainoisen ja nautittavan elämän, ilon ja hauskuuden.  Tämä korostuu erityisesti yli 60-vuotiaiden vastauksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Ikä ja elämänkaari näkyvät suomalaisten terveyskäsityksissä. Nuoremmille terveys merkitsee jaksamista, energisyyttä ja suorituskykyä; vanhemmille taas toimintakykyä, itsemääräämisoikeutta ja riippumattomuutta, kertoo tiedotteessa toimitusjohtaja Jussi Fredrikson tutkimuksen Terveystalolle toteuttaneesta Designtutkimus Helsingistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liikaa jonoja, vaikeaa ajanvarausta

Vaikka suurin osa suomalaisista kiinnittää huomiota terveellisiin elämäntapoihin, toivoisi moni silti pystyvänsä panostamaan vielä enemmän omasta terveydestä huolehtimiseen. 

Kivuton elämä ja liikkuminen näkyvät yli 60-vuotiaiden terveyskäsityksissä. Arjessa jaksaminen on taas selvästi ”ruuhkavuosiaan elävien” 30–40-vuotiaiden juttu.

Tutkimukseen osallistui tavallisten suomalaisten lisäksi myös terveysalan ammattilaisia. Heille kuluttajat lähettivät selkeän viestin:

Terveydenhuoltopalveluilta vastaajat toivovat ennen kaikkea helpompaa hoitoon pääsyä.  Ongelmia löytyy sekä ajan varaamisessa että jonotusajoissa. Moni toivoo lääkäreiltä myös enemmän aikaa.

Miten hoidat terveyttäsi? Suomalaisten top 6

  1. Liikunta, urheilu, kuntoilu, ulkoilu
  2. Ravinto, ruokavalio, katsoo mitä syö
  3. Riittävä lepo ja uni
  4. Sosiaalinen elämä
  5. Harrastukset, virkistys ja aktiivisuus
  6. Mielen huolto, positiivisuus, rentoutuminen, ilo ja nauttiminen

Mikä on sinulle tärkeintä ja miten ylläpidät terveyttäsi? Kerro ja keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla