Moni fibromyalgiasta kärsivä saa kipuihinsa mielialalääkkeitä, mutta tehokkaampikin hoitomuoto on olemassa.

Kaikista paras tutkimusnäyttö eri hoitomuodoista on kuntoilulla. Kun fyysinen kunto paranee, fibromyalgian oireet helpottuvat. Säännöllinen kävely, pyöräily, hiihto tai uinti, elleivät niska-hartiaseudun ongelmat ole esteenä sille, nostavat aerobista suorituskykyä. Myös lihasharjoitteiden hyödystä oireyhtymän hoidossa on saatu melko hyvää näyttöä.

Lääkkeistä paras tutkimusnäyttö on amitriptyliini-nimisestä mielialalääkkeestä. Lääkkeen nauttimista tulisi jatkaa mahdollisista haittavaikutuksista huolimatta, sillä se alkaa helpottaa oireita vasta viikon parin kuluttua lääkityksen aloittamisesta.

Tulehduskipulääke ei auta 

Sen sijaan tulehduskipulääkkeillä, opioideilla, lihasrelaksanteilla ja  selektiivisen serotoniinin takaisinoton tai monoamiinioksidaasin estoon perustuvat masennuslääkkeet eivät tehoa fibromyalgiakipuun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

www.terveysportti.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen diabeetikko ja vähähiilihydraattinen vegaani. Syön perunaa, leipää ja makaronia harvoin, pullaa en ollenkaan. Fibromyalgia nyt 20 vuotta myös ja ainut mikä auttaa on Cymbalta. Illalla melatoniinia. Amitriptyliini teki vain uniseksi ja tokkuraiseksi. Liikunnan on oltava hellää ja mieluisaa, muuten oireet pahenee.

Tuohon toimituksen kommenttiin vain sen verran, että mitähän ne ovat ne tieteelliset tutkimukset, joihin vedotaan.Taitaa oireyhtymä olla sen verran monimuotoinen ja yksilöllisesti ongelmallinen, että siitä on vaikea tehdä yleispäteviä päätelmiä. Ja kyllähän yhden lääkeaineen ylistäminen johtaa selkeästi tutkimuksen maksajan jäljille. . . . . kyllä kai nykymaailmassa jo jokainen tuon ymmärtää. Eli sanoisi että räikeä 0-tutkimus! Ja jos sillä jotain vaikutusta on, niin ainakin hallaa se tekee meille fibroilijoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla