Oletko koskaan miettinyt, millainen olisi sinun elämäkertasi? Oman elämän käsitteleminen voi olla merkittävä matka koettujen asioiden ymmärtämiseen.

 1. Jokainen ihmisen elämä on ainutlaatuinen ja tarinan arvoinen.
 2. Elämäkerran avulla voi tehdä eletystä elämästä yhteenvedon. Kirjassa voi käsitellä koettuja haasteita ja elämyksiä tai tarkastella yksityiskohtaisesti tiettyjä elämänvaiheita kuten vaikkapa työuraa. Omaelämäkertaa kirjoittaessa saa itse valita, mitä kirjaan päätyy. Toiselle se voivat olla vaikeudet, toiselle juhlan aiheet.
 3. Hukumme nykyisin informaatiotulvaan: tieto sekä yksityiset muistot ovat sirpaleina kirjeissä, sähköposteissa, valokuvissa, tietokoneiden kovalevyillä, kännyköissä ja muun muassa sosiaalisessa mediassa. Elämäkerran avulla kokemukset ja muistot kerätään yhteen paikkaan, kirjan kansien väliin.
 4. Iän karttuessa muisti voi alkaa heikentyä ja tärkeätkin tapahtumat unohtua. Painettuna tekstinä muistot eivät haalistu, vaan jäävät myös seuraaville polville.
 5. Elämäkerta sopii erinomaisesti myös lahjaksi ystäville, perheenjäsenille tai suvun yhteiseksi tarinaksi.  Kirjoittaminen käynnistyy helposti kursseilla, joita löytyy muun muassa kansanopistoista, tai puuhaan voi palkata myös omaelämäkertoihin erikoistuneen kirjoittajan.

  Oletko koskaan miettinyt, miltä elämäsi näyttäytyisi kirjankansien välissä?  Millaisen elämäkerran sinä kirjoittaisit? Kerro ja keskustele aiheesta täällä.

  Vinkit antoi elämäkertoja tavallisille ihmisille kirjoittavan Taito Kustannuksen perustaja Nina Dale.
  Lisätietoja: elamakerta.fi

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla